Ondernemer van de week: Berna van Campen. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Berna van Campen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Berna van Campen heeft de eerste complimenten binnen

ETTEN - Na verschillende jobs als manager, als directeur bij Focus TV en een eigen winkel heeft Berna van Campen weer eens een nieuwe uitdaging opgepakt. "Dat is wel de rode draad in mijn werkzame leven", vertelt de kersverse eigenaresse van een eigen B & B in Etten. "Ik bouw graag iets nieuws op. Als het na een paar jaar lekker draait, neem ik er zo weer afscheid van."

door Nick Moritz

Geen wonder dat haar man, na voltooiing van de verbouwing van het fraaie pand aan de Dorpsstraat 21, al snel vroeg 'Wanneer gaat hier het bord de tuin in?'. Berna van Campen ziet dit project echter als het perfecte sluitstuk van een drukke carrière. "Ik zocht een plekje en een bezigheid om zelf gelukkig te zijn. Het is fantastisch om mensen te laten genieten. Als gasten straks tevreden reageren, wordt ik daar heel blij van. Werken hoort er bij. Met het opmaken van bedden en het stofzuigen heb ik gelijk een lekkere work-out te pakken. Fitness in een club is niet meer nodig."

In Terborg is Van Campen bekend van de 'tweede kans'-winkel Miss Marple. Een jaar of vijf geleden ging zij met die zaak van start om even bij te komen van een fysiek zware baan. "Ik was directer van Focus TV en maakte daar weken van 70 uur. Dan merk je dat je geen 20 meer bent, het brak me lichamelijk op. Stilzitten kan ik niet en direct nadat ik ontslag heb genomen, ben ik thuis mijn kledingkasten gaan uitruimen. Veel mooi spul waarvan ik sommige dingen nooit had aangehad. Beschamend eigenlijk. Toen kwam de ingeving van een eigen winkel. Dat was in november en nog voor de kerst stond ik in mijn eigen MIss Marple."

Na vijf jaar had Van Campen het wel zo'n beetje gehad met de winkel. " Ondernemen is ontzettend leuk. Als je echt wilt, je goed voorbereid en hard werkt, kun je van alles een succes maken. Ik vind vooral een nieuwe start interessant. Om nog heel lang actief te kunnen blijven, leek me nu een eigen B & B ideaal. Het is heerlijk om mensen te ontmoeten,verhalen uit te wisselen en er voor te zorgen dat mensen zich ergens thuis voelen. Het is een beloning wanneer men tevreden is. Nog voor de officiële opening had ik een aantal gasten. Toevallig hebben die een paar dagen geleden een recensie op de site van bedandbreakfast.nl achter gelaten. Vijf tienen en prachtige complimenten. Daar kan ik dus nooit meer overheen, maar daar doe je het wel voor."

B & B De Dorpshoeve

Dorpsstraat 21, Etten

06-54260070

op internet via www.bedandbrakfast.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden