Leerlingen Concordia gaan lessen bij Jubal

Varsseveld - Helaas heeft ook Muziekvereniging Concordia uit Varsseveld te maken met het regionale probleem en ontkomen zij ook niet aan de veel besproken 'krimp' binnen diverse verenigingen in de Achterhoek. De bijna 140-jarige muziekvereniging heeft te maken met een teruglopend aantal leden voor wat betreft de volwassenen in het grote orkest, maar kan gelukkig nog steeds beschikken over een 15-tal zeer actieve talentvolle leerlingen.

Om deze groep leerlingen ook na de basisopleiding, te laten instromen in het grote orkest is het belangrijk dat zij mee kunnen spelen met leeftijdgenoten en andere kinderen die ongeveer op hetzelfde niveau spelen. Daarmee stimuleren en motiveren ze elkaar en blijft muziek maken een erg leuke hobby.

Omdat juist die aansluiting bij Concordia ontbreekt, is er contact gezocht met de plaatselijke muziekvereniging Jubal. In goed overleg is er een harmonieuze oplossing gevonden en gaan de leerlingen van Concordia na de zomervakantie bij Jubal lessen. Door deze constructie krijgen alle leerlingen dezelfde muzieklessen in groepsverband of indien gewenst individueel.

Jubal zal in de toekomst de leerlingen verder begeleiden en opleiden voor het vervolg-orkest, om ze uiteindelijk door te laten stromen naar hun A-orkest.

Om deze, noodzakelijke, maar heel soepel en prettig verlopen samenwerking nog meer kracht bij te zetten is de opbrengst van lokale Coöp-statiegeld-flessenactie van 1 juli tot en met 30 september geheel bedoeld voor de leerlingen van Jubal en Concordia.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden