De 'live' TV-Show 'Gekkoo Draait Doorrrrr. (foto: Tiemen van Dijk)
De 'live' TV-Show 'Gekkoo Draait Doorrrrr. (foto: Tiemen van Dijk) (Tiemen van Dijk)

10 jaar Theaterfabriek Gekkoo

Silvolde - Afgelopen weekend vierde Stichting Gekkoo haar 10-jarig jubileum.

Onder een beschuttende parachute schoof tafelheer Otwin van Dijk aan bij de 'live' TV-Show 'Gekkoo Draait Doorrrrr' waar presentator Jorn Snelting de artistiek leider van het eerste uur, Pieter van Dijk, interviewde. Diverse verrassende gasten uit de afgelopen 10 jaar werden aan tafel uitgenodigd. Otwin van Dijk ontpopte zich als een virtuoos vragensteller, met als hoogtepunt een uitnodiging voor Sjoerd Kobessen (speler bij Gekkoo|UNIEK) om een dag met hem op stap te gaan. Na een drie kwartier durend vraaggesprek opende Otwin van Dijk het monument en bracht hij een bezoek aan het museum waarin 10 jaar hoogtepunten tentoon waren gesteld.
Aan het einde van de middag werden bijna 75 Gekkoo-gasten op een bijzonder smaakvolle maaltijd van Altravolta getrakteerd, terwijl de zomerse oergezellige klanken van Balkanova XS het feest compleet maakten.
Het avondprogramma stond in het teken van een voorstelling van Smeedwerk waaraan Pieter ooit verbonden was. In prettig gestoord gezelschap van zijn oud-medespelers werd de Titanic, in een slapstick-achtige voorstelling, binnen het uur naar de bodem geleid.
Hierna kon het feest echt losbarsten. Er werd in zwoele avondsferen tot middernacht gedanst.

"Gekkoo, 10 jaar, in de wereld draait door, in en rond Lokaal5. Wat een prachtig initiatief, en wat heeft onze samenleving dit nodig. Zijn zoals je bent en er mee voor de draad kunnen komen. Pieter van Dijk en alle medewerkers heb niet het lef er mee te stoppen." (Hans van de Hurk)

"Spelend ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en hoe jij daarin méé kunt doen. Spelend ontdekken dat jouw inbreng daarin het beste van jezelf is. Spelend ontdekken dat alles kan. Alles." "Nooit meer de angst je te laten zien. Als er iets is, dat aan de basis van zelfvertrouwen ligt, dans is dát het wel." "Bij Gekkoo hebben ze door de jaren heen tientallen jonge mensen geholpen op hun weg het leven in." (Jan Freriks)

Stichting Gekkoo?
Gekkoo verzorgt met haar Theater, Dans- en Filmfabriek lessen en maakt voorstellingen op speciale locaties. Spelers (vanaf 8 jaar) wordt een veilige plek geboden waar ze met aandacht en respect tot bloei kunnen komen en ontdekken wie ze zijn en wat ze te vertellen hebben. 
Zin om theater te maken en ouder dan 18? Bij Gekkoo|GROOT wordt gestart met de basis van theater (vanuit improvisaties). Gekkoo|UNIEK biedt lessen waarin jongeren mét en zonder beperking samen theater maken. 
Meld je aan voor een gratis proefles via www.gekkoo.nl/aanmelden 
Van 12 tot 15 augustus vindt Gekkoo's jongerenkamp plaats. Je kunt je hiervoor nog aanmelden: www.gekkoo.nl/zomerkamp

Meer berichten