Ondernemer van de week: Hans en Brigitte Mekers en Joep Mulder. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Hans en Brigitte Mekers en Joep Mulder. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Liefde voor het vak maakt Mekers Fietsen sterk

GENDRINGEN – Hij had van zijn vader rustig iets anders mogen gaan doen, maar de passie voor fietstechniek zorgde er voor dat Hans Mekers in de voetsporen van vader Theo volgde. Hij kreeg het vak dan ook met de paplepel ingegoten. "Ik mocht van mijn vader al snel mijn eigen fietsjes opknappen. Soms werden die in de winkel weer verkocht. 'Zoek jij maar een ander opknappertje uit', zei mijn vader dan. En dan begon ik weer van voren af aan."

door Nick Moritz

Samen met zijn vrouw Brigitta is Hans Mekers eigenaar van Mekers Fietsen in Gendringen. Een klinkende naam in de fietsenbranche en een bedrijf dat meer dan honderd jaar geleden door overgrootvader Willem is gegrondvest. "Hij begon met het repareren van fietsen en motoren op precies de plek waar nu onze werkplaats nog zit. Schuin aan de overkant van de straat hebben we nog twee panden vol fietsplezier. Mijn vader had de visie om de grote showroom te laten bouwen, daarmee was hij de eerste in de regio."

Een heldere visie op de toekomst past ook bij het ondernemerschap van Hans Mekers. Aan de basis staat echter in de eerste plaats passie voor het product en een gedegen vakkennis. "Dat heb ik van huis uit mee gekregen. Ik ben steeds de eigen fietsen blijven opknappen en na mijn zestiende werden het brommers. Daar heb ik er in twee jaar tijd 32 van gehad. Allemaal zelf opgeknapt. Hoe mooier ik ze maakte, des te sneller werden ze door pa weer verkocht. Zo heb ik de techniek wel goed in de vingers gekregen. Nadat ik mijn vader verteld had dat ik de zaak wel wilde overnemen, stuurde hij me naar Gazelle. Daar heb ik alle aspecten van het vak van binnen uit geleerd."

De interesse voor de techniek is nooit verdwenen en Mekers spijkert nog steeds bij door het volgen van cursussen. "Ik ben blij met een fantastische chef werkplaats, Joep Mulder, maar zelf wil ik ook op de hoogte blijven. Met de komst van de e-bikes is er sowieso veel veranderd natuurlijk. Het blijft fascinerend om al die ontwikkelingen te volgen en er mee voorop te lopen. Wij zetten onze kennis en vakmanschap in om de klant te kunnen helpen. Het aanbod is breed, van kinderfiets en racefiets tot e-bikes. We zijn een modern bedrijf en maken ruim gebruik van internet (www.mekersfietsen.nl) en in de werkplaats maken we net zo lief de handen vies. Wij oefenen ons vak met passie uit."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden