Steenovenconcert 2015
Steenovenconcert 2015 (Foto: Sjon Slutter, Etten)

Steenovenconcert Ettens Mannenkoor

Etten - Het jaarlijkse Steenovenconcert (Oude IJsselweg 28 in Etten) als afsluiting van het zangseizoen zal het Ettens Mannenkoor onder leiding van Nick Moritz dit jaar geven op maandag 8 juli vanaf 20.00 uur samen met het Saxofoonorkest uit Drachten onder leiding van Karl Veen. De toegang is gratis, een vrije gift ter bestrijding van de kosten wordt aan het eind erg op prijs gesteld.

Het saxofoonorkest is een initiatief van saxofonist Karl Veen en is in 1990 ontstaan. Het orkest kent een vaste bezetting waarbij acht saxofoonsoorten worden bespeeld. Het orkest bestaat uit 14 muzikanten en vormt een uitgebalanceerde mix van professionals en vergevorderde amateurs. De arrangementen worden hoofdzakelijk gemaakt door dirigent Karl Veen.

Bij het arrangeren voor dit orkest gaat hij uit van de volgende bezetting: 1 soprillo; 1 sopranino; 2 sopraan saxofoons; 3 alt saxofoons; 3 tenorsaxofoons; 2 bariton saxen; 1 bas saxofoon en de tubax (contrabassaxofoon). Met name de soprillo, sopranino en de tubax zijn zeer bijzondere instrumenten die in de blaasorkesten zelden of nooit voorkomen.

Gebracht wordt een luchtig, gezellig en avondvullend programma van oude klassiekers en nieuw repertoire.

Het bijzondere aan dit concert is de ongedwongen sfeer en de unieke locatie waar het gegeven wordt. Voor het 21e jaar wordt de loods van de voormalige steenfabriek De IJssel omgetoverd tot een bijzondere concertlocatie. Tussen twee campings en met een zomers repertoire heeft dit concert alle nodige ingrediënten in zich om volop in vakantiestemming te komen. Vorig jaar waren er ongeveer 900 bezoekers.

Meer berichten