Eerste prijswinnaars van De Drie LInden bij hun toren "Pastel Tower". Yamila ontbreekt op deze foto.
Eerste prijswinnaars van De Drie LInden bij hun toren "Pastel Tower". Yamila ontbreekt op deze foto. (Foto: Evelien Jorna)

100-jarig Silvolds Belang eert prijswinnaars op De Drie Linden

Silvolde - In het kader van de viering '100 jaar Silvolds Belang' zijn de twee basisscholen in Silvolde binnen het thema Overbrugging/Verbinding bezig met het bouwen van torens.

Torens: die verbinden je met je omgeving; je kunt ver weg kijken als je op een toren staat, maar als je van een afstand een toren ziet, weet je ook waar je ongeveer bent; het is een baken. Na een introductieles zijn de leerlingen van groep 6 en 7 met allerlei wegwerpmateriaal gaan bouwen....ook moeten ze samenwerken: zie maar eens stevige constructie te maken van doosjes, plastic flesjes, doppen, etc. Wordt het een stoere toren, een sierlijke toren, een functionele toren? En dan komt de afwerking: verven, plakken, alles mag, als het maar mooi wordt en stevig blijft.

Basisschool De Drie Linden ging voortvarend aan het werk en deze week kon er al gejureerd worden. Ben Donderwinkel en Evelien Jorna hadden er een hele kluif aan: maar uiteindelijk viel na veel wikken en wegen de keuze voor de eerste prijs op 'Pastel Tower' van Mihran, Dilara, Lejla en Yamila. De tweede prijs ging naar 'Rainbow' van Kaya, Amy, Elin en Zehra. De jury deelde de prijzen uit en alle leerlingen kregen nog een lekker waterijsje.

Tijdens de speciale kunstexpositie op 11,12 en 13 oktober in de N.H. Kerk te Silvolde zullen de twee winnende torens ook daar geëxposeerd worden. De andere torens zullen in etalages rondom en op de Markt te bewonderen zijn.

Basisschool De Plakkenberg is momenteel volop in het creatieve proces. Daar zal in september worden gejureerd.

Meer berichten