Dak van Venhorst.
Dak van Venhorst. (Foto: PR)

Energiek Megchelen: meedoen kan nog

Megchelen - Op 6 mei heeft Energiek Megchelen een info-avond gehouden over het postcoderoosproject. Zo'n  40 belangstellenden uit de gehele Oude IJsselstreek waren aanwezig. Op die avond informeerden Gerard Dickmann, Cor Zachariasse en Olivier Markestein de aanwezigen over het postcoderoosproject in Megchelen. Ook AGEM heeft een presentatie gegeven.

Het idee is eenvoudig. Bewoners investeren samen in zonnepanelen op grote daken. Samen vormen ze een coöperatie en zijn ze eigenaar van de zonne-installatie. De overheid stimuleert dit concept door verlaging van de energiebelasting. De investering verdient zich in 7-8 jaar terug, vergelijkbaar met panelen op uw eigen dak. Deze regeling heet postcoderoosregeling en wordt door de overheid voor 15 jaar gegarandeerd.
Energiek Megchelen heeft drie Megchelse daken tot haar beschikking, bij Venhorstplant, Nico Wissing en de familie Krebber-Bramel. Op deze daken kunnen ongeveer 435 zonnepanelen geplaatst worden. Deelname aan dit project is mogelijk voor iedereen die woonachtig is in Megchelen, Gendringen, Azewijn, Netterden, Ulft, Voorst en Varsselder.
"Inmiddels hebben er zich al 43 leden gemeld, die zo'n 334 panelen/certificaten willen afnemen. Om verder te kunnen met het project zijn minimaal 50 leden nodig, dus u kunt zich nog aanmelden. Inschrijven is op dit moment nog vrijblijvend en verplicht u tot niets, maar geeft u wel de zekerheid dat u mee kunt doen met dit project!"

Heeft u interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Cor Zachariasse, de secretaris van energiek Megchelen, via e-mail (energiekmegchelen@gmail.com) of telefoon (06-53946919).
 

Meer berichten