Nieuw feest in de Achterhoek tegen de sociale bubbel

Etten - Zaterdagavond 15 juni vindt de eerste editie van het Zwoele Zomer Zon Feest plaats in Etten. Het feest is bedoeld om jongeren in de Achterhoek met een knipoog met elkaar in contact te brengen. Het programma bestaat naast muziek en feest, uit een influencer pub quiz, beer pong daten en verschillende kroegspellen die bezoekers met elkaar spelen.

Berichten over een social media bubbel en zelfs eenzaamheid onder jongeren door toenemende individualisering halen regelmatig het nieuws. Het Zwoele Zomer Zon Feest wordt met een knipoog georganiseerd, maar heeft tegelijkertijd een serieuze ondertoon. "De open manier van feestvieren in de Achterhoek is een mooi voorbeeld van het hebben van een open mindset en van maatschappelijke eensgezindheid. Dat moeten we vasthouden, ook buiten de feestweides. Daarom wordt dit feest georganiseerd. Hopelijk komen er op de avond zelf een hoop sociale bubbels samen", legt organisator Boris Wielers uit.

Onder een grote stretch-tent zorgt de regionaal bekende DJ Jari voor muziek en feest. Daaromheen is een terrassetting gecreëerd met kroegspellen zodat medebezoekers elkaar leren kennen. Denk aan doen, durven of de waarheid, filosoferen met je vrienden tijdens een potje kaarten en beer pong daten. "Onder het motto minderen met tinderen, kan je op het feest beer pong daten. De spelregels zijn heel simpel. Je speelt het spel tegen een onbekende tegenstander. Win je, dan moet je minimaal 1 drankje halen voor je tegenstander. Of het er dan meer worden, is aan de deelnemers zelf."

Het Zwoele Zomer Zon Feest start om 20.00 uur op zaterdag 15 juni en duurt tot 2.00 uur. Het feest wordt georganiseerd aan de Meesterijweg, direct naast de velden van VV Etten. Entree is 7 euro en tickets zijn te verkrijgen via de voorverkoop en aan de deur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden