Vier dagen fietsplezier met de 35e Gendringse Fietsdagen

Gendringen - Van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juni wordt voor de 35e keer de Gendringse Fietsdagen gehouden. Start en finish van de grensoverschrijdende fietstochten is dit jaar bij Paardensportcentrum Diekshuus. Fietsliefhebbers kunnen weer vier dagen lang genieten van de mooie omgeving in het zuidelijke deel van de Achterhoek.

Woensdag 12 juni starten we richting Anholt - Herz- Bocholt - Isselburg.
Donderdag 13 juni gaat door het buitengebied van Silvolde-Westendorp-Halle-Gaanderen
Vrijdag 14 juni ontdekken we de verrassende paadjes in de regio De Heurne-Sinderen.
Zaterdag 15 juni gaat de route naar Lengel - 's-Heerenberg – Borghees – Emmerich.
Voor de fietsdagen geldt dat deelnemers zelf kunnen kiezen of ze alle vier dagen deelnemen of wellicht minder. De lengte van de fietsroutes varieert tussen de 35 en 40 km en deelnemers krijgen een routebeschrijving mee. Start en finish is bij Paardensportcentrum Diekshuus, Ulftseweg 4a in Gendringen. Deelnameprijzen zijn 3 euro voor één dag, 5 euro voor twee dagen en 8,- euro voor alle dagen.

In vergelijking met voorgaande jaren is de opzet lichtelijk gewijzigd want tijdens de weekdagen kan er gestart worden tussen 14.00 en 19.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur. Ook hoeven de deelnemers aan het einde van de fietsrit zich niet meer te melden en de startkaart in te leveren. Op zaterdag kan de deelnemerskaart wel ingeleverd worden om zo deel te nemen aan een grote verloting. Want vanaf 16.00 uur worden de Gendringse Fietsdagen feestelijk afgesloten met o.a. de verloting van een fiets van rijwielhandel Mekers.

De Gendringse Fietsdagen biedt fietsers een schitterende gelegenheid om te genieten van de mooie grensstreek en om op verhaal te komen in de Achterhoek. De route gaat over verrassende paadjes in zowel de Duitse als Nederlandse zijde van de grens. Zoals elk jaar is de organisatie in handen van de VVV Oude IJsselstreek in samenwerking met de ondernemersvereniging Gendringen (OVG).

www.vvvoudeijsselstreek.nl

Wandeltocht 15 juni

Tijdens de wandeltocht wordt u geleid naar het mooie Landfort om via Anholt en het Anholtse bos, langs golfbaan 't Lohr terug te keren naar Gendringen, nadat u het natuurgebied langs de Strang hebt bewonderd. De wandeltocht is ca. 14 km lang.

Start en finish bij Café/restaurant het Diekshuus. De deelnameprijzen voor het wandelen is € 3,-

Op de zaterdag kunt u starten tussen 11.00 en 13.00 uur. Daarna kunnen zowel de fietsers als de wandelaars gezamenlijk gezellige afsluiten bij Café-restaurant Te Pas.

Meer berichten