Vier generaties Huls gaan hun opwachting maken op DKL Party 2019. (foto: Roel Kleinpenning)
Vier generaties Huls gaan hun opwachting maken op DKL Party 2019. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

DKLparty voor jong en ook heel oud

door Marcel van Berkum

Zondag is een échte familiedag

Op vrijdag 28 juni en zondag 30 juni is weer de DKLparty in Silvolde. De organisatie gaat er prat op jaarlijks een feest te geven voor jong en oud. Die diversiteit krijgt dit jaar nog meer vorm, want aan de 65-plussers wordt tijdens deze editie op zondag extra aandacht besteed.

SILVOLDE - De DKL-zondag is de traditionele familiedag wordt al jaren geroepen. Dan moet er ook daadwerkelijk voor alle generaties iets te doen zijn, bedacht de organisatie aan de vooravond van het festijn. Ook voor de bezoekers op ver gevorderde leeftijd. Vanuit die gedachtegang is de zondag vorm gegeven met een gevarieerd programma voor de kids, de jongeren en dus de senioren. Kortom de hele familie.

Advocaatje slagroom

Op zondag 30 juni van twaalf tot twee is er gratis entree op 'de wei van Bongers' aan de Oude Dinxperloseweg. Vanaf 12.00 uur is er frrühschoppen voor de 65-plussers. De oudjes worden in de kleine tent ontvangen met een advocaatje slagroom en met een hapje en een drankje kunnen ze genieten van de DKL gezelligheid. Er is natuurlijk ook muziek, afgestemd op de doelgroep, namelijk de Iseldonkse muzikanten. Het populaire blaasorkest speelt een repertoire van Duitse schlagers, Hollandse hits, gouwe ouwen en Egerländer muziek. Ook de Opbloasband dweilt voorbij. Het terrein wordt aangepast voor bezoekers, die slecht ter been zijn en de sanitaire voorzieningen worden afgestemd. Om de oudere doelgroep te bereiken heeft de DKL-organisatie zorginstellingen, woongroepen en de thuiszorg benaderd. CARE Travel heeft het bezoek aan het feestterrein in het programma opgenomen en de medewerkers vervoeren en begeleiden de ouderen, die zich hiervoor opgeven.

Kinderprogramma

Om 12.00 uur begint ook het kinderprogramma op het DKL-terrein. En hij is er weer! Voor het derde jaar in successie treedt Hakkie de Clown op. Samen met zijn muzikale vriend Gerrie van de Herrie maakt hij er weer een te gek feest van. Lachen, gieren, brullen. Naast het spektakel van Hakkie en Gerrie zijn er nog veel meer activiteiten voor de jeugd, zoals cupcake versieren, schminken, nagels lakken en een echte fotoshoot maken.

Muziekprogramma

Vanaf 14.00 uur begint op zondag het traditionele muziekprogramma in en om de megatent. Pim Pam Pompen en Silvoldenaar DJ Jari laten muziek horen vanaf de draaitafel. Live muziek is er van partyband Kaliber en de Doetinchemse zanger van het levenslied Tinus Hoekstra.

Vrijdag

De DKLparty start vrijdagavond met een uitgekiende mix van dj's (Beatcrooks, Papi Sebasto en Freddy Moreira) en bands. De live muziek wordt gespeeld door de Azewijnse band PasOp! en feestformatie Weekend Warriors.

Informatie en voorverkoop:

dklparty.nl

Meer berichten