KunstPlatform Oude IJsselstreek en BSO Het Speelkwartier: er is kunst voor en van jong en oud in de Mauritiuskerk. (foto: Roel Kleinpenning)
KunstPlatform Oude IJsselstreek en BSO Het Speelkwartier: er is kunst voor en van jong en oud in de Mauritiuskerk. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

Veel creatief talent in Silvolde

SILVOLDE - Op zaterdag 22 juni vanaf 16.00 uur is de Zillevoldse Zommermarkt in een nieuwe opzet. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei kunstvormen, zoals schilderen en muziek en daarnaast is er het theaterspektakel 'De Overbrugging' van het jubilerende Silvolds Belang. Ook is er onder meer een food market en een bierproeverij.

door Marcel van Berkum

Het evenement speelt zich af in en om de Mauritiuskerk in het centrum van Silvolde. Om 16.00 uur opent 'Kunst in de kerk'. In de Mauritiuskerk is tot 19.00 uur en van 21.00 tot 23.00 uur een expositie van meer dan honderd schilderijen en beelden van lokale kunstenaars, georganiseerd door het KunstPlatform Oude IJsselstreek. In het middagprogramma kunnen kinderen in de kerk ook zelf schilderen en een kunstwerk maken. Dit kinderprogramma wordt begeleid door medewerkers van BSO Het Speelkwartier van kinderopvang Humankind. Desiree Smeitink van de BSO vertelt enthousiast. "De kinderen vinden het leuk om in zo'n locatie te schilderen en onze leidsters zien het als een mooie gelegenheid om ons meer in het dorp te tonen met de nieuwe organisatienaam." Diverse kunstenaars zijn in de kerk aanwezig om de kinderen van advies te dienen. De kinderen mogen hun kunstwerken uiteraard mee naar huis nemen. Als de jeugd bezig is kunnen de ouderen in de kerk genieten van de kunstwerken en van live muziek.


Mega grote kleurplaat

In het middagprogramma is er nog meer te doen voor de jeugd. Zo plaatst Magic Outdoor Sport een 8 meter hoge klimwand bij het podium midden in de dorpskern. Het is niet alleen maar een klimwand, want op de steile muur is een mega grote kleurplaat bevestigd, die de kinderen al klimmend met verf kunnen inkleuren. Sportclub Silvolde creëert een pannaveld op de parkeerplaats naast café 't Centrum waarbij het meisjesvoetbal extra wordt gepromoot. Ook staan de foodtrucks klaar en kunnen speciale bieren worden geproefd.


De Overbrugging

Van 19.00 uur tot 21.00 uur is op het centrumpodium het spectaculaire jubileumevenement van de Silvolds Belang. Het Silvoldse muzikale theaterspektakel De Overbrugging is samengesteld door Theo Soontiëns. "Je ligt een steen op en daar komt zoveel creatief talent tevoorschijn", vertelt Theo beeldend en verbaasd. Silvolde blijkt over heel veel creatief talent te beschikken. Medewerking aan De Overbrugging verlenen o.a. de jeugdtheatergroepen Gekkoo, Rouler en Vaye musicaltheater, koor Mixed Emotions en muziekverenigingen Radboud en Excelsior. De groepen spelen allemaal een eigen bijdrage, aangestuurd door Soontiëns. Het komische duo Donders Stevig verzorgt de presentatie.


Na De Overbrugging kan het publiek uitblazen op het mega grote terras onder de muzikale klanken van: Luc ten Brinck en Raymond Surquin, Duo Nootmuskaat en Liquid Love Machine.

Meer berichten