Uitgevlogen: Sylvia Holtslag.
Uitgevlogen: Sylvia Holtslag. (Foto: PR)

Ulfts filmmeisje schrijft lifestyleboek

ULFT - Wanneer je opa een bioscoop heeft en je ouders een videotheek en café, dan moet je toch wel het populairste meisje van de buurt zijn. Sylvia Holtslag kan hartelijk lachen om mijn stelling, maar geeft toe: "Er kwamen inderdaad altijd veel vriendjes en vriendinnetjes over de vloer. Het was sowieso altijd druk bij ons in en om huis. De videotheek liep als een trein, daar hadden we wel drie man personeel voor lopen."

door Nick Moritz

Sylvia Holtslag woont allang niet meer in Ulft, maar bewaart goede herinneringen aan haar geboorteplaats. Ze woont en werkt inmiddels in Meppel. "Ik ben al 15 jaar een echte Meppelse en heb een praktijk voor lifestyle & businesscoaching. Een belangrijk onderdeel daarin is een speciale voedingsleer het Intermittent Fasting. Daarover heb ik nu een boek geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Het is afgelopen zaterdag gepresenteerd en op zaterdag 8 juni ben ik bij de Primera in Ulft om het ook daar te introduceren."

Holtslag keert regelmatig en met plezier terug naar haar geboortegrond. Zoals bij zovelen uit de Achterhoek is met name de kermis een goede gelegenheid om oude kennissen terug te zien en herinneringen op te halen. "De kermis is een jaarlijkse reünie, net als Huntenpop trouwens. Natuurlijk ga je daar ook voor de muziek naar toe, maar de ontmoetingen zijn het belangrijkst. Ik heb een heel jeugdleven in Ulft en omgeving liggen. Van lagere school de Dobbelsteen en de Mavo in Silvolde tot uitzendcoach in Didam. Mijn moeder was Pools en ik ben tweetalig opgevoed. In het uitzendwerk was dat handig."

De meeste Ulftenaren zullen de familie Holtslag kennen van de bioscoop/videotheek annex café aan de Ir. Sassenstraat. Het café moest er als eerste aan geloven. "Mijn moeder vond het café niet zo fijn dus dat ging dicht. Mijn opa was met de bioscoop van start gegaan en toen dat wat minder begon te lopen is mijn vader er ook video's bij gaan verhuren. Dat was booming business in de jaren tachtig. Zelf vond ik de bioscoop leuker. We maakten wel eens handpoppetjes in het licht van de projector en dan werd pa weer flink boos. Ik ga nog steeds regelmatig naar de bioscoop, dat is mooier dan thuis voor de buis."

Zelf heeft Sylvia Holtslag nooit serieus overwogen om de bioscoop of de videotheek te gaan uitbaten. "Na het overlijden van mijn vader werd me dat ook afgeraden. Ik was pas 19 en het werd al minder in die branche. Na een paar jaar uitzendbranche ben ik alsnog aan de studie gegaan. Eerst voedingsleer en communicatie in Wageningen, later ook psychologie. Het komt allemaal samen in mijn praktijk als 100% coach. Mijn ouders zijn beiden door een ongezonde leefstijl veel te vroeg overleden. Dat is mede mijn drijfveer om me in te zetten voor een gezonde leefstijl. Mijn boek gaat over een voedingsleer waarvoor dagelijks 16 uur vasten en 8 uur tijd voor eten de basis vormt. Echt de moeite waard, kom zaterdag 8 juni om 10.30 uur vooral aan bij Primera Ulft."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden