Annemarie en Rob Weijl in gesprek met wethouder Ben Hiddinga. (foto: Roel Kleinpenning)
Annemarie en Rob Weijl in gesprek met wethouder Ben Hiddinga. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'We willen graag naar Varsseveld'

Varsseveld - Bewoners van Varsseveld en andere geïnteresseerden bezochten donderdag in groten getale de informatieavond over het centrum van Varsseveld.De bezoekers kregen bij Fu Hing, onder het genot van een kop koffie, een uitgebreide presentatie over de toekomstplannen voor het Varsseveldse centrum.

door Simone van de Wardt

De afgelopen jaren heeft het dorpscentrum relatief weinig verandering ondergaan. Het laatste grote project was de bouw van Het Borchuus, inmiddels ook alweer een behoorlijke tijd terug.

Toch zijn komende ontwikkelingen ondertussen alweer in volle gang. Dit betreft onder andere de oude zuivelfabriek aan de Boterstraat, waar de bouw van een supermarkt en een flink aantal woningen op de planning staan, en het pand Poppeliers aan de Doetinchemseweg, dat wordt voorzien van meerdere appartementen. Het uiteindelijke doel van de gemeente is het creëren van een 'compact en levendig centrum', dat er mooi, bruisend en uitnodigend uitziet.

Een belangrijke kwestie deze avond is het tekort aan nieuwe woningen, waarbij de nadruk ligt op starters- en seniorenwoningen. Dit blijkt uit de vragenronde voor de bezoekers, die na de presentatie plaatsvindt. Voor nu ongebruikte ruimtes als de zuivelfabriek, Poppeliers, Helmink en het 'oude' Rabobankgebouw, liggen al concrete plannen voor woningbouw.

Ook Rob en Annemarie Weijl, woonachtig in Ulft, zijn op zoek naar een woning in Varsseveld. Annemarie komt oorspronkelijk uit Varsseveld en heeft het verlangen samen met haar man en hun zoontje van 2,5 jaar terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. "We willen graag naar Varsseveld, zonder overhaaste beslissingen te maken," vertelt Rob. "Met ons huis in Ulft zijn we tevreden, dus we willen graag iets soortgelijks terug."
Via de gemeente hoorden Rob en Annemarie van de informatieavond en de woningbouwprojecten die besproken zouden worden, dus besloten ze deze avond samen te bezoeken.

Vooral starters- en seniorenwoningen zijn 's avonds onderdeel van gesprek. "Nou zijn we eigenlijk vooral op zoek naar iets daar tussenin, we willen natuurlijk nog geen gelijkvloerse woning bijvoorbeeld," laat Annemarie weten. "Toen we hier vanavond naartoe kwamen, verwachtten we eigenlijk dat het ook wat meer over woningen zou gaan waarnaar wij op zoek zijn."

Op zoek naar nieuwbouw zijn ze niet per se, een bestaande woning is volgens Rob ook prima naar hun wens. Het nadeel is alleen, dat de markt voor huizen naar hun voorkeur op het moment ook niet heel groot is in Varsseveld. "Het liefst zouden we gaan voor een vrijstaande woning, alhoewel we een twee-onder-één-kapwoning ook zeker niet uitsluiten," vertelt Rob. "Als het maar aan de rest van onze wensen voldoet. Misschien dat, met deze nieuwbouw, mensen daar naartoe verhuizen en er meer bestaande woningen vrijkomen."

Meer berichten