Ondernemer van de week: Froukje Jansen. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Froukje Jansen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Geen dure winkel van steen, wel veel hart voor de zaak

TERBORG - Voor uw mooiste vakantie kun je natuurlijk naar een reisbureau, maar je kunt het reisbureau ook aan huis laten komen. Froukje Jansen is een ondernemend type en zij komt als reisadviseur graag bij u aan. Bij de mensen thuis aan de keukentafel worden dan de mooiste reizen uitgezocht of samengesteld. "Deze manier van werken past bij mij", aldus Jansen. "Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Bij de mensen thuis is dat nog net wat gemakkelijker. Zo kom je in ontspannen samenspraak tot de best passende reizen."

door Nick Moritz

Nog maar net bekomen van de geboorte van een tweede dochtertje, Loulou, begint het bij Froukje Jansen alweer te kriebelen. "Ik kan moeilijk zonder bedrijvigheid", vertelt zij thuis in de eigen woonkamer. "Laatst zei ik nog tegen de kraamhulp dat ik wel weer een uurtje achter de computer wilde. 'Je moet rust houden' zei ze. Dat doe ik ook, maar daar word ik nou eenmaal rustig van. Mijn ouders waren ook altijd druk en ondernemend, kennelijk pik je dat op. Voor mij als ondernemer is dat een voordeel. Ik heb nu zelf twee kleintjes en het economisch indelen van tijd is een onderdeel van het vak."

Verrassend leuk

De interesse voor reizen en toerisme zat er bij Jansen al vroeg in. Daarmee was ze niet de enige geeft ze grif toe. "In de tijd dat ik de middelbare school afmaakte, gingen de meisjes massaal naar de toeristenopleiding. Ik ben daar vrolijk achteraan gehobbeld, maar had stiekem ook wel stewardess willen worden. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als reisleidster en dat ben ik dus nooit geworden. Mij studiestage was op een reisbureau en dat vond ik verrassend leuk werk. Als je met de opleiding begint denk je alleen maar aan spannende reizen en veel van de wereld zien. Maar bij mijn afstuderen was ik verliefd en toen wilde ik helemaal niet op reis."

De liefde van toen ging over, maar het plezier in het werk op een reisbureau bleef. Met 'Tui at Home' heeft Jansen dat plezier nog verder vergroot. "Ik zit nu niet vast in een winkel van steen. De vrijheid bevalt me en de mensen zijn in hun eigen huis meer zichzelf. Zo leer ik de wensen en voorkeuren voor reizen nog beter kennen. Voor verschillende klanten regel ik al sinds jaar en dag reizen, tot complete huwelijken in het buitenland toe. Dat persoonlijke maakt het uniek fijn werk. Ik kan zestig uur in de week maken zonder dat het voelt als werk, heerlijk toch?"

TUI at Home Froukje Jansen
P/a Doetinchemseweg 35 Terborg
06-15650134
www.tuiathome.nl/froukje-jansen

Meer berichten