fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert "Félicité"

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert, in aanloop naar de Afrikaweek Oude IJsselstreek, op woensdag 29 mei de Frans-Senegalese film "Félicité" uit 2017. De film is geregisseerd door regisseur Alain Gomis. In de hoofdrollen zijn Véro Tshanda Beya Mputu, Gaetan Claudia en Papi Mpaka te zien.

De film ging op 11 februari 2017 op het Filmfestival van Berlijn. De film werd geselecteerd als Senegalese inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 90ste Oscaruitreiking en haalde de shortlist.

Het is de laatste van het zeer succesvolle Filmhuisseizoen 2018/1019, met meerdere uitverkochte voorstellingen, waaronder 3x Bohemian Rhapsody en 4x A Star Is Born.

Over de film:
Félicité is een trotse en onafhankelijke vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Wanneer ze het podium betreedt, lijkt het of ze de wereld en haar dagelijkse beslommeringen achter zich laat. Haar publiek komt snel in de ban van het ritme van haar muziek en haar krachtige, melancholische melodieën. Maar op een dag krijgt haar zoon een vreselijk ongeluk. Terwijl hij in het ziekenhuis ligt probeert ze wanhopig om aan het geld te komen dat nodig is om zijn operatie te betalen. Een ademloze tocht door de verpauperde straten en de rijkere wijken van de Congolese hoofdstad volgt. En dan kruist ze in een bar het pad van Tabu, die haar zijn hulp aanbiedt...

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“Félicité”, woensdag 29 mei, 20.00 - 22.09 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (vanaf 16 jaar). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie èn online via de website www.drucultuurfabriek.nl voor € 7,--, inclusief online bestelkosten.

Meer berichten