Foto:

Samenwerkingsovereenkomst bibliotheek Varsseveld en Estinea ondertekend

Varsseveld - Op donderdag 16 mei hebben Hetty Wolf, directeur de Bibliotheek Achterhoekse Poort en Beatrijs van Riessen, raad van bestuur van Estinea, het officiële startschot gegeven voor de samenwerking tussen beide partijen.

Sinds 1 april 2019 werken mensen die ondersteuning krijgen van Estinea iedere dag vanaf 12.00 uur in de bibliotheek. Hier verrichten zij allerlei werkzaamheden, zoals het stempelen van boeken en stofzuigen. Samen met vrijwilligers en medewerkers van de bibliotheek werken zij hard om de bibliotheek netjes te houden.

Nu de samenwerking een kleine twee maanden loopt, begint iedereen zijn of haar draai te vinden en raken de nieuwe collegae steeds meer op elkaar ingespeeld. Want, zoals ieder mens aan een nieuwe werkplek moet wennen, geldt dat natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar dat iedereen het naar de zin heeft staat vast. Zo zegt Tom: "Ik vind het leuk bij de Bibliotheek. Vooral boeken stempelen vind ik leuk. Ook boeken uitzoeken waar pictos op staan is leuk werk. Het is lekker rustig in de bibliotheek." En ook Marloes is erg tevreden met haar nieuwe werkplek: "Boeken bliepen vind ik erg leuk! Het moet wel rustig zijn als ik dat doe. Verder doe ik vaak de afwas samen met een andere cliënt. Ik kies dan altijd voor afdrogen."

Persoonlijk begeleider, Sandra Haverkamp Bolks, is blij met het nieuwe participatieproject. "De bibliotheek ligt midden in het dorp, net tegenover het Borchuus. Een plek waar de nodige aanloop is en waar er contacten zijn met de Varsseveldse samenleving. Zo doen de mensen mee in de samenleving van Varsseveld."

En niet alleen Estinea en de cliënten zijn tevreden. Het is goed om te merken dat de samenwerking door alle partijen wordt gewaardeerd, van bezoekers tot en met de directeur van de bibliotheek. Hetty Wolf: "De bibliotheek is een maatschappelijke bibliotheek. Daarom is het logisch dat we Estinea dagbesteding bieden. Dit betekent een win-win situatie voor beide partijen. Twee jaar terug begon Estinea in Dinxperlo en nu dus ook in Varsseveld. Mooi om te zien!"

Meer berichten