Enthousiaste jeugdleden van Dansgarde Iseldonk tijdens flessenactie 2018. (foto: Guus Tinnevelt)
Enthousiaste jeugdleden van Dansgarde Iseldonk tijdens flessenactie 2018. (foto: Guus Tinnevelt) (Foto: )

Flessenactie Dansgarde Iseldonk

Ulft - Na het succes van vorig jaar zullen de jeugdleden van Dansgarde Iseldonk ook dit jaar wederom lege statiegeldflessen inzamelen in Ulft. De jeugdleden en begeleiding willen hiervoor de inwoners van Ulft huis aan huis bezoeken op donderdag 23 mei tussen 18.00 en 20.00 uur.

De dansvereniging heeft al jaren de wens om alle dansgroepen van nieuwe show-danskleding te voorzien. Met de opbrengst van deze flessenactie hoopt het bestuur deze nieuwe danstenues te kunnen financieren.
Vorig jaar kon door middel van deze flessenactie voor twee groepen nieuwe danskleding worden aangeschaft.

Lege flessen kunnen eventueel ook tot en met woensdag 22 mei worden ingeleverd tijdens de danslessen op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond aan de Stenenmaat 2 te Ulft.

Met meer dan 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht.

Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals en danswedstrijden bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar weer diverse prijzen in de wacht gesleept. Sinds drie jaar wordt er in maart een eigen 'Dansgardefestival Iseldonk' gehouden. Diverse dansgroepen uit de Achterhoek en de Liemers nemen hieraan deel. De vereniging heeft hier inmdidels een jaarlijks evenement van weten te maken.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen : www.iseldonk.com en dansgardeiseldonk@gmail.com .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden