Ondernemer van de week: Freddy en Maureen Huls Autobedrijf Breedenbroek. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Freddy en Maureen Huls Autobedrijf Breedenbroek. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Maureen Huls wisselde veilige bank in voor eigen avontuur

BREEDENBROEK - Ze verdiende goed bij de Rabobank en Maureen Huls heeft er 25 jaar lang met veel plezier gewerkt. Toch ruilde ze haar baan zes jaar geleden in voor het onzekere bestaan van het ondernemerschap. "Na al die jaren was de rek er een beetje uit", vertelt Huls in het kantoor bij Autoservice Huls. "Het werk werd steeds minder persoonlijk. Juist de eigen invulling en persoonlijk contact met klanten is zo leuk in je werk."

door Nick Moritz

Maureen Huls had haar baan nog maar net opgezegd, of autobedrijf Koenders, waar haar man Freddy Huls als boekhouder werkte, ging failliet. "We schrijven 2013 en ik zat nog in het traject van de begeleiding naar een andere baan. Dat had de bank netjes voor me verzorgd. Daaruit was ook wel naar voren gekomen dat zelf iets opstarten wel wat voor me zou zijn. Freddy en ik hebben dan ook vrij snel besloten dat we samen zouden proberen de werkplaats van het autobedrijf draaiend te houden. Dat was spannend, maar tot nu toe gaat het prima. Ook de verkoop heeft, als Koenders Auto's, een doorstart gemaakt, het zijn nu twee zelfstandige bedrijven."

Van auto's had Maureen Huls weinig verstand. Wat dat betreft was het allemaal een sprong in het diepe. "Freddy ging als chef werkplaats aan de slag. Zelf had ik me ook voorgenomen om me helemaal in de techniek van auto's te gaan verdiepen. Daar bleek ik helaas weinig tot geen talent voor te hebben. Dat hoeft ook niet, want de drie monteurs Hans, Arno en Joshua hebben alles onder controle. Nu regel ik de administratieve kant van de zaak en de klantencontacten op de dagen dat ik aanwezig ben."

Maureen Huls werkt twee dagen in de week bij de autoservice, daarmee is het echter niet gedaan. "Het ondernemer zijn stopt niet om vijf uur of zes uur. Freddy en ik zijn er constant mee bezig. In het begin heb ik veel moeten bijspijkeren op administratief gebied. Verder wilden we de zaak gewoon op orde hebben naar ons eigen idee. Veel herinrichten, schoonmaken, inventariseren en ideetjes uitbroeden. Hoe je klanten benadert, hoe je met leveranciers omgaat, waar je wel of niet reclame voor maakt en hoe je bekend wil staan. Na verloop van tijd krijg je er slag van en gaat het gemakkelijker. Dan krijg je ook weer meer tijd voor nieuwe plannen. In 2016 heb ik een eigen zaak in handwerkmaterialen geopend in Dinxperlo, 'Studio Sier'. Het ondernemen en je eigen weg bepalen bevalt prima. Gaan we nooit meer anders doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden