Foto:

Den Skyldige (The guilty) in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 15 mei de Deense thriller "Den Skyldige (The guilty)" uit 2018. De film is geregisseerd door de Deense regisseur Gustav Möller; het is zijn eerste lange speelfilm. In de hoofdrollen zijn Jakob Cedergren, Jessica Dinnage en Omar Shargawi te zien. De film ging op 21 januari 2018 in première op het Sundance Film Festival in de World Cinema Dramatic Competition.

Over de film:
In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politieagent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om te werken bij de alarmcentrale. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw die vermoedelijk slachtoffer is van een ontvoering. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

Prijzen

De film werd 33 keer genomineerd voor verschillende filmprijzen en won dertig prijzen, waaronder beste regisseur volgens zowel de vakjury als het publiek bij het Internationale Rotterdamse Film Festival 2018.

"Den Skyldige (The guilty)", woensdag 15 mei, 20.00 - 21.25 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (alle leeftijden). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) èn online via de website www.drucultuurfabriek.nl voor € 7,--, inclusief online bestelkosten.
Twee weken later, woensdag 29 mei, wordt de film "Félicité" vertoond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden