Biebtip

Biebtip: Extreem luid en ongelooflijk dichtbij

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerkers van de bibliotheek een tip voor een boek, dvd of tijdschrift.

deel 30 door Babs Vroegindewey

Extreem luid en ongelooflijk dichtbij - Jonathan Safran Foer

Boek / Luisterboek en nu ook verfilmd

Het verhaal volgt de gedachten van Oscar Shell een negen jaar oud jongetje. Oscar heeft zijn vader verloren tijdens de aanslag van 11 september op het World Trade Center.
Nu leeft hij met zijn moeder en nieuwe vriend. Zijn oma woont tegenover hem.

Hij vertelt welke dingen hij heeft bedacht en welke uitvindingen hij heeft gedaan en hij noemt wat gebeurtenissen uit zijn dagelijkse leven.
Hij is de enige die de laatste boodschappen heeft gehoord van zijn vader, ingesproken op het antwoordapparaat, waarvan hij het bandje heeft verstopt.

Op een dag gaat hij stiekem tussen de spulletjes van zijn vader snuffelen en daarbij valt er een blauwe vaas kapot, waarin een sleutel zit. Oscar stelt zich tot taak om het slot te vinden waar de sleutel in past.
Dit levert een zoektocht op waarbij hij geholpen wordt door zijn grootvader, die na de dood van zijn vader ineens opduikt.
Zal hij het slot vinden en kunnen openen met de sleutel?

Het boek vertelt het verhaal van Oscar, maar ook van de grootvader, die een bombardement op Dresden heeft overleefd. Het gaat over het terrorisme van vandaag de dag en over de Tweede Wereld Oorlog.

Een boek dat je in één keer uit wilt lezen. Het luisterboek wordt voorgelezen met de prettige stem van Jeroen Willems. En op de film moeten we nog even wachten tot hij op DVD uitkomt en dan kunt u hem lenen bij Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden