Fototentoonstelling 40 jaar OVGG

Ulft - Op 12 juni 2019 is het exact 40 jaar geleden dat de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG) werd opgericht. Op de oprichtingsvergadering in de Smeltkroes lieten zich al zo’n 30 leden inschrijven en bleek er ook al een bestuur gevormd te kunnen worden. Nu telt de vereniging tegen de 900 leden en zo’n 10 actieve werkgroepen, die een scala aan activiteiten ontplooien.
Over de tussenliggende 40 jaar is een foto-expositie samengesteld die is te zien van vrijdag 3 mei t/m zondag 16 juni a.s. in de foyer van de DRU Cultuurfabriek, de opvolger van de Smeltkroes.
O.a. is te zien op welke locaties de OVGG een eigen honk probeerde op te bouwen, iets wat pas lukte in 2009 met de ruimte op de 4de etage van de DRU Cultuurfabriek, de Sociëteijt genaamd.
De expositie is een opstapje naar de jubileumactiviteiten die later dit jaar zullen plaatsvinden, eind oktober, als het echte eigen honk in gebruik wordt genomen, in het Ketelhuis op het DRU Industriepark.
De feestelijkheden vallen dan samen met de viering van 10 jaar Cultuurfabriek op het DRU Industriepark, als er een weekend vol jubileumactiviteiten gehouden gaat worden. De voorbereidingen zijn al ruim op gang.
40 jaar OVGG, een overzichtstentoonstelling in beelden, is vrij te bekijken in de foyer tijdens de openingsuren van de DRU Cultuurfabriek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden