Biebtip

Biebtip: 127 hours (dvd)

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerkers van de bibliotheek een tip voor een boek, dvd of tijdschrift.

deel 23 door Martijn Kraan (eindredacteur van Oude IJsselstreek Vizier)

127 Hours (dvd)

Het loont de moeite eens in de bibliotheek in de bak met dvd's te neuzen. Zo leenden we op een koude winteravond de dvd '127 Hours' en beleefden hiermee een genoeglijk anderhalf uur.
127 Hours verhaalt over het waargebeurde verhaal van waaghals en 'snelle jongen' Aron Ralston, die tijdens een individuele wandeltocht in het berggebied van Utah een onfortuinlijke val maakt en vast komt te zitten in een klif.

De clou bewaren we graag voor degenen die de film nog willen gaan zien, maar spanning is gegarandeerd. Zozeer zelfs dat we bij sommige scènes het gezicht afwendden van de tv...

Filmmaker Danny Boyle is erin geslaagd een spectaculair opgenomen film te maken. De opnames in het schitterende berglandschap van Amerika zijn adembenemend en de emoties zijn knap en vlot in beeld gebracht, inclusief lekkere muziek. Nog knapper is hoe Boyle het 127 uur durende verblijf in de klif - waarin feitelijk nauwelijks iets gebeurt - spannend en levendig verfilmd heeft.
Acteur James Franco is met recht hoofdrolspeler: hij komt in vrijwel elke scène in actie. Zijn acteerprestaties zijn imponerend. En volgens het vrouwelijke gezelschap is Franco ook het aanzien meer dan waard.
Geen wonder dat 127 Hours vorig jaar liefst zes Oscarnomiaties in de wacht wist te slepen.

Kijk voor beschikbaarheid op de website www.achterhoeksepoort.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden