Biebtip

Biebtip: Zondagskind door Judith Visser

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 144 door Babs Vroegindewey: Zondagskind door Judith Visser

In Zondagskind beleef je de wereld van een jong meisje in de jaren ’80 en ’90.

Haar belevingswereld is niet zoals die van andere kinderen.

Ze praat bijna niet en heeft geen idee hoe ze zich moet gedragen. Zelf merkt ze ook dat ze anders is en vraagt ze zich af waarom ze zo anders is.
Haar naam is Jasmijn Vink en haar beste vriend is haar hond, waarmee ze praat en met Elvis, zij zeggen niks terug en dat is fijn.

Jasmijn groeit op met het syndroom van Asperger, waar ze pas op volwassen leeftijd achter komt, waardoor ze in haar jeugd zelf haar problemen moet overwinnen zonder hulp van volwassenen. Ze moet voortdurend haar eigen weg zoeken in een voor haar te drukke wereld. Gelukkig geven haar ouders haar de ruimte en heeft ze steun aan haar hond en aan een vriendin op school.
Ze kan steeds beter omgaan met obstakels en vind haar weg in het leven door zich bezig te houden met haar passies lezen, schrijven en honden.

De schrijfster Judith Visser is ook opgegroeid met Asperger en in grote lijnen is het boek gebaseerd op haar eigen jeugd, maar geschreven vanuit gevoelens, observaties en ervaringen van toen ze klein was.

Dit boek is een aanrader voor ieder die de wereld wil zien door de ogen van iemand met Autisme.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden