Biebtip

Biebtip: Het huis aan het plein

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerkers van de bibliotheek een tip voor een boek, dvd of tijdschrift.

Deel 13 door Gerda Seinhorst

Het huis aan het plein - Cathy Kelly

Ha fijn, er is weer een nieuw boek van Cathy Kelly. Met enig voorbehoud begon ik te lezen, want eerlijk gezegd vond ik haar laatste paar boeken een beetje minder.
Maar "Het huis aan het plein" mag er weer zijn.

Het is het verhaal van vier vrouwen die hun leven weer op de rails moeten krijgen. Ze wonen allemaal op Golden Square in Dublin en door hun onderlinge contact helpen ze elkaar en zichzelf hun problemen op te lossen.

Eleanor

Eleanor is pas weduwe geworden en verhuisd van New York naar Dublin om haar verlies te verwerken. Als psychoanalytica heeft ze, naar haar gevoel, het leven vaak vanaf de zijlijn bekeken. Nu moet ze met haar eigen gevoelens in het reine komen.

Rae

Rae lijkt een perfect leven te leiden met haar man en haar zoon. Maar ze heeft hen nooit veel over haar verleden vertelt. En nu iemand uit dat verleden deel wil uitmaken van haar huidige leven, is ze bang dat ze daardoor de liefde van haar man en zoon zal verliezen. Durft ze eerlijk tegen hen te zijn?

Megan

Megan is een jonge, succesvolle actrice die door een onbezonnen liefdesaffaire de roddelpers over zich heen krijgt. Ze vlucht naar haar tante Nora op Golden Square om onder te duiken en haar liefdesverdriet te verwerken.

Conny

Conny is bijna veertig en begint zich af te vragen of ze ooit de ware zal ontmoeten. Ze wil de perfecte man vinden om haar vroegere verloofde, die haar in de steek gelaten heeft, te vergeten. Maar bestaat die man wel en waar zal ze hem dan ontmoeten?

Het centrale ontmoetingspunt van Golden Square is Titania, het restaurantje waar Rae de scepter zwaait. Hier komen de vrouwen er achter dat ze zich niet kunnen verstoppen en juist door de ander te helpen ze zelf ook verder komen.
"Het huis op het plein" is een fijn boek om te lezen.

Het beschrijft heel herkenbare mensen en situaties. Het zijn geen wereldschokkende ontwikkelingen en oplossingen komen ook niet zomaar uit de lucht vallen. Het zijn de hoofdfiguren zelf die het verhaal laten ontstaan en dat is dan ook de sterkste kant van het boek.

Meer berichten