Biebtip

Biebtip: De vrouw met de sleutel

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerkers van de bibliotheek een tip voor een boek, dvd of tijdschrift.

Deel 9 door Anita te Ronde, medewerker van bibliotheek De Achterhoekse Poort.

De vrouw met de sleutel - Vonne van der Meer

Een vrouw blijft na de plotselinge dood van haar man berooid achter. Ze moet aan het werk en plaatst een advertentie: vrouw, 59 jaar, moederlijk voorkomen, brede heupen, prettige stem, komt u voor het slapen gaan, instoppen en voorlezen. Discr. verzek. Beslist geen seks. bedoel.

Haar werk brengt haar in de slaapkamers van de meest uiteenlopende mensen. Bij een elfjarig meisje, een stewardess en een veertigjarige werkloze man. Meer en meer raakt ze bij haar klanten betrokken.

Dit boek onthult niet alleen wat de weduwe zoal meemaakt op de rand van vreemde bedden, maar ook wat ze haar pyjamaklanten voorleest. Hoe die reageren op Dostojevski, van Schendel of een Raoul Trip. De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen en wat een verhaal in een leven teweeg brengt.

Het boek bestaat uit originele korte verhalen, waarbij ik tijdens het lezen regelmatig dacht: "hoe verzint de schrijfster het" en ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Tip: leest u het boek niet in één keer uit, elke keer een stukje, zo geniet u langer!

Vonne van der Meer (1952) werd vooral bekend met "Het limonadegevoel" en "De reis naar het kind". Vervolgens verschenen bestsellers als "Eilandgasten", "De avondboot" en "Laatste seizoen". Vonne van der Meer vierde in februari 2011 haar 25 jarig schrijverschap. Het luisterboek verscheen gelijktijdig met het boek. Bei de zijn te leen in de vestigingen van Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Meer berichten