V.l.n.r.: Maud Mulleman, Daphne Mulleman, Cato Tombergen, Jet Buiting, Fien Tombergen, Tygo Buizert, Dirk Splithof en Anne Splithof (Fenne Buizert en Sophie ten Camp ontbreken op de foto)
V.l.n.r.: Maud Mulleman, Daphne Mulleman, Cato Tombergen, Jet Buiting, Fien Tombergen, Tygo Buizert, Dirk Splithof en Anne Splithof (Fenne Buizert en Sophie ten Camp ontbreken op de foto) (Foto: Jaco Buizert)

Tien geslaagden bij harmonie St. Radboud Silvolde

Silvolde - Op dinsdag 16 april jl. kregen maar liefst 10 jeugdleden van harmonie St. Radboud uit Silvolde hun muziekdiploma. Een mooie bekroning van een succesvol studiejaar voor de jonge muzikanten van harmonie St. Radboud. De leerlingen legden muziekexamens af op diverse niveaus. Van diploma A voor de beginnende leerlingen tot diploma C voor de al gevorderde muzikant. In totaal dus 10 leerlingen met 10 diploma’s, iets waar de harmonie maar wat trots op is.

Al sinds jaar en dag zorgt harmonie St. Radboud ervoor dat de jeugd van Silvolde muziekles kan krijgen op een blaasinstrument. Ook dit jaar gingen in september weer diverse leerlingen van start met een opleiding. De harmonie werkt daarvoor nauw samen met diverse docenten van de muziekschool Oost-Gelderland. Dit leverde dit jaar 10 diploma’s op: Fien Tombergen, Jet Buiting, Sophie ten Camp, Anne Splithof en Fenne Buizert behaalden een A-diploma. Tygo Buizert, Daphne Mulleman, Cato Tombergen en Maud Mulleman slaagden voor hun B-diploma en tenslotte Dirk Splithof, hij slaagde voor C.

Bijzonder is ook dat de leerlingen de meest uiteenlopende instrumenten bespelen. Bij de gediplomeerden zitten leerlingen op trompet, klarinet, hoorn, saxofoon en zelfs op fagot. Een bijzonder instrument, dat zeer veel oefening vergt en niet zo makkelijk te leren is. Extra knap is dus dat Fenne Buizert op fagot haar A-diploma behaalde. Een mooie prestatie.

Naast deze jonge muzikanten is er natuurlijk altijd nog plek voor meer leerlingen bij de harmonie. Mocht je interesse hebben in een muziekopleiding of voor meer informatie over harmonie St. Radboud of over de drumband van de harmonie, kijk op: www.radboudsilvolde.nl

Meer berichten