Koningsdag in Gendringen

Gendringen – Onder het motto 'het Strandfestival' viert Gendringen dit jaar Koningsdag. Alle activiteiten en attracties zijn net zoals vorig jaar op het Willem Alexanderplein. Oranjevereniging Gendringen is druk met alle voorbereidingen op en rondom Koningsdag en hoopt er ook dit jaar weer een knallend oranjefeest van te maken.
"Onder het motto 'strand op het Plein' vieren we zaterdag 27 april Koningsdag in ons dorp." De locatie is weer op het Willem Alexanderplein. Het plein staat straks bomvol attracties, zoals een mega grote midgetgolfbaan, penalty schieten, levend voetbal, mega twister en een reuze zandbak om je lekker in uit te leven. Daarnaast zijn er nog diverse leuke springkussens, stoepkrijten, schminken, en nog veel meer vermaak. Ook is DJ.I.M. is dit jaar weer van de partij.
Traditiegetrouw start Koningsdag in Gendringen met een optocht in het dorp van fietsen, skelters, buggy of bolderkar versierd in koninklijke of feestelijke (oranje-)stijl. Natuurlijk zijn er voor alle versierde voertuigjes leuke prijzen. De optocht start om 10.30 uur op het Kerkplein, waar GOV het Wilhelmus speelt en waar de Nederlandse vlag wordt gehesen.

Na de optocht, die rond 11.00 uur op het Willem Alexanderplein eindigt, gaat op dit plein het Strandfestival van start. Kinderen tot en met 14 jaar mogen alle attracties testen, zo vaak als ze willen. En, als ze trek hebben, mogen ze heerlijke pannenkoeken komen eten. Daarnaast zijn er heerlijke smoothies te krijgen en tosti's!
Oranjevereniging Gendringen organiseert ook dit jaar weer een loterij met mooie prijzen die allemaal beschikbaar zijn gesteld door de Gendringse ondernemers.

De festiviteiten in Gendringen beginnen al op vrijdag 26 april, dan treden de Stranggangers op voor alle Gendringse senioren in Maria Magdalena Postel. Diezelfde avond viert Gendringen de Nacht van Oranje, een ouderwets gezellige feestavond in de tent op het Willem Alexanderplein met Pas-op! uit Azewijn. Deze band wisselt moeiteloos tussen rock, pop, Nederlandstalig en Duitse schlagers. Toegang is vanaf 18 jaar.

Oranjevereniging Gendringen sluit haar oranjeprogramma af op 4 mei met Dodenherdenking. In de St. Maarten kerk (witte kerk) met medewerking van GOV, Different Voices, Scouting Gendringen en Oranjevereniging Gendringen wordt er een mooie en bijzondere avond georganiseerd. Het thema dit jaar is keuzes maken. De herdenking bevat passende muziek, gedichten en verhalen over dit thema uit ons dorp. Rond 19.45 uur gaan we naar het kerkhof aan de Staringstraat, waar we 2 minuten stilte in acht nemen. Na de tijd is er gelegenheid om de expositie te bekijken in Maria Magdalena Postel.
Dit jaar is Bas Visser, die het stokje van oudvoorzitter Janine Kock heeft overgenomen, erg enthousiast over het programma dat is samengesteld. "Met de aanwinst van een aantal nieuwe commissieleden zetten we met we met z'n allen met onwijs veel plezier en enthousiasme een super leuk programma neer voor jong en oud".
Voor meer informatie: www.oranjevereniginggendringen.nl of via Facebook/Oranjevereniging Gendringen.

Meer berichten