Ondernemer van de week: Renata Vermeulen. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Renata Vermeulen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Ondernemer van de week: Renata Vermeulen is een echte bruggenbouwer

Ulft - "Als kind was ik al een bruggenbouwer", verzekert Renata Vermeulen. "Dus dit is echt wel het vak voor mij. Toch heeft het lang geduurd voor ik die keus heb gemaakt. Er zit heel wat leergeld tussen." Vermeulen is mediator en coach en voert haar kantoor '1Door' vanuit het voormalig klooster aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft. Haar hart ligt bij de bemiddeling tussen en coaching van gescheiden ouders.

door Nick Moritz

Ulft - "Ik ben zelf twee keer gescheiden", opent Vermeulen eerlijk. "De eerste keer ook met hulp van een mediator, dat heette destijds nog gewoon bemiddelaar. Het is niet de reden dat ik in het beroep geïnteresseerd ben geraakt. Met mijn eerste man had ik een gezamenlijke praktijk Chinese geneeskunde. Daar had ik ondanks de scheiding best mee door kunnen gaan, maar dat werd me van diverse kanten afgeraden. Omscholen was het advies. Uit een beroepentests kwam ooit tevoorschijn dat een studie rechten wel iets voor me was. Waarom weet ik niet, want dat leek me niks. Toch ben ik er, met scepsis, mee begonnen en ik vond het al snel hartstikke leuk!"

De studie wees haar in de richting van het advocatenvak. En daar werd Vermeulen geconfronteerd met de mindere kanten van dit beroep. "Als advocaat moet je vaak het onderste uit de kan halen voor je cliënten. Dat gehaaide was toch niet wat voor mij. Ik probeer altijd weer de overeenstemming te bereiken. Een van mijn mentoren wees me toen op de mogelijkheid om mediator te worden. Dat bleek een schot in de roos. In Ulft kon ik me als zelfstandige vestigen."

Als mediator en coach richt Renata Vermeulen zich graag op gescheiden ouders. Het belang van de kinderen houdt ze daarbij scherp in het oog. "Je mag het kinderen niet afnemen om zowel van papa als van mama te houden. Als er ruzie is, dwing je ze feitelijk te kiezen. Ik probeer te bewerkstelligen dat iedereen weer door een deur kan. Vandaar de naam van mijn kantoor: 1Door. Kinderen heb je samen en met kinderen heb je samen ook iets heel moois. Het schept de verplichting om een goede invulling aan gezamenlijk ouderschap te geven, ook als je bent gescheiden. Ik help met bemiddeling en coaching. Het ouderschap is een zware verantwoording en er bestaat geen opleiding voor. Juist daardoor is de coaching ook een belangrijk onderdeel van het traject bij 1Door."

1Door
Renata Vermeulen
FB Deurvorststraat 43 Ulft
06-41177954

1door.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden