Foto:

Zonnebloem uitje naar Enschede

Varsseveld - De Zonnebloem afdeling Varsseveld heeft een uitje georganiseerd voor mensen vanaf 18 jaar met een beperking, naar De Museumfabriek in Enschede. 45 gasten reden mee met de aangepaste bus, waar ook rolstoelgebruikers in mee kunnen.

De Museumfabriek in Enschede is een uniek museum. Het is namelijk geen natuurmuseum, geen technisch of historisch museum en het is geen kunstmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en is er voor iedereen. In de Museumfabriek gaat het om de samenhang van natuur en cultuur, van heden, verleden en toekomst.

Na de koffie met krentewegge begon de rondleiding met uitleg van een gids. Na een gezellige lunch begon het twee deel van de rondleiding door dit prachtige museum.

De Museum Plus Bus bezorgt ouderen een onvergetelijke dag in Nederlandse musea. De bus rijdt door het land om mensen die niet makkelijk zelfstandig op pad kunnen, mee te nemen voor een cultureel uitstapje. De Museum Plus Bus wordt gesponsord door de BankGiro Loterij.

De Zonnebloem afd. Varsseveld heeft sinds kort een aantal 'Vrienden van de Zonnebloem afd. Varsseveld', dit zijn plaatselijke bedrijven die een vast jaarlijks bedrag sponsoren. Mede hierdoor kan de Varsseveldse afdeling zich onderscheiden en meer activiteiten organiseren en de bijdrage voor de gasten zo laag mogelijk houden.

Meer berichten