De jubilarissen Erik Jansen, Jeanette Fisser en voorzitter Maarten Wijkamp.
De jubilarissen Erik Jansen, Jeanette Fisser en voorzitter Maarten Wijkamp. (Foto: )

Fanfareorkest St. Gregorius uit Varsselder showt nieuwe kleding

Varsselder - Zaterdagavond 13 april gaf fanfare St. Gregorius haar lenteconcert. 't Dorpshuus in Varsselder Veldhunten was tot de laatste zitplaats bezet. De opening van deze avond was een bijzondere. "Showtime" was ditmaal niet de titel van een muziekwerk, maar van het showen van de nieuwe kleding van de muzikanten. Als echte modellen liepen de orkestleden van achter uit de zaal naar het podium via een denkbeeldige catwalk. Het traditionele uniform heeft plaats gemaakt voor een moderne broek en passende blouse. De aankondiging van de show werd verzorgd door presentatrice Nelleke Wissing, die voor deze gelegenheid getogen was in het oudste muziekuniform waar de fanfare in 1953 mee begon. Verder was de zaal aangekleed met oude muziekuniformen uit de geschiedenis van de muziekvereniging en sfeervol aangevuld met alles wat met lente te maken had.

Tijdens het gevarieerde programma was een bijzondere plek gereserveerd voor Sabien Jansen die met haar solo op bariton beoordeeld werd door de muziek commissie van de Muziekschool. Met het nummer Facedown, begeleid door het orkest, slaagde zij met een negen, op deze avond voor het praktijk D-examen.

Naast Sabien werden Dewi Sprenkeler voor het C examen, Senne Ditters en Merle Kuster voor hun B examen en Femke Bruins voor haar A examen gehuldigd. Tenslotte werden Jeanette Fisser, Erik Jansen en Patrick van Loon gehuldigd voor hun 40-jarig jubileum. Een verrassing was er voor voorzitter Maarten Wijkamp. Ditmaal werd hijzelf in het zonnetje gezet voor zijn 25-jarig jubileum. De club van honderd schonk muziekvereniging St. Gregorius een cheque van 2.000 euro. Daar mee kon de fanfare hun nieuwe outfit compleet maken met een bijpassende jas.

Zowel het jeugdorkest als het fanfare orkest speelden hun nummers met veel enthousiasme waarbij het geheel met mooie sfeerverlichting en geprojecteerd beelden compleet werd gemaakt. Een geslaagde avond waar het publiek zichtbaar van genoot.

Meer berichten