De Paaseierenrally wordt dit jaar op 22 april gehouden.
De Paaseierenrally wordt dit jaar op 22 april gehouden. (Foto: )

Nieuwe Paaseierenrally

Op Tweede Paasdag is het weer zover, de dag waar veel rallyrijders uit de omgeving van Gendringen naar uitkijken, de Paaseierenrally. Ook dit jaar zal hij weer worden verreden in de gemeente Oude IJsselstreek en omgeving. De benaming "rally" doet misschien denken aan ronkende bolides die met hoge snelheid de wegen onveilig maken, maar niets is minder waar. Het is een gezellig familie-uitje.

GENDRINGEN - De Paaseierenrally is geen wedstrijd, er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van 20 km/uur, over een afstand van ongeveer 40 kilometer. Aan de hand van een route moeten diverse aanwijzingen worden gevonden of puzzeltjes worden opgelost. Het is aan de spitsvondigheid van de rijders en bijrijders, om een goed resultaat neer te zetten en, naast de eeuwige roem, ook de wisselbeker een jaar lang op de kast te kunnen laten pronken. Er kunnen ongeveer 150 auto's meerijden.
Het inschrijfgeld is nog steeds 10 euro. Inschrijven kan op de website www.paaseierenrally.nl. Dit kan tot zaterdagavond 20 april of, als er nog plaats is, bij het startkantoor bij Café te Pas in Gendringen. Inschrijven alhier kan men op Tweede Paasdag vanaf 11.00 uur. Scouting Gendringen zal weer de controleposten leveren en de pauzeplaats verzorgen.
De eerste auto start om precies 12.00 uur op het Willem Alexanderplein.

Meer berichten