Koningsmarkt in Silvolde.
Koningsmarkt in Silvolde. (Foto: Anton Neijland)
Koningsdag

Zillewoldse Koningsmarkt

Silvolde - In Silvolde heerst weer oranje koorts onder de vele vrijwilligers van de Protestantse Kerk die al weer druk zijn met de voorbereidingen van de 'Zillewoldse Koningsmarkt' op zaterdag 27 april, ook wel Koningsdag. Voor de vijfde keer wordt deze Koningsmarkt in Silvolde georganiseerd, een lustrum dus, reden om extra flink uit te pakken met allerlei activiteiten.

Ook dit jaar blaast muziekvereniging Excelsior om 8 uur 's morgens vanaf de kerktoren weer de reveille. En om 9 uur starten de vele activiteiten rondom de Protestantse Kerk en naastgelegen parkeerplaatsen. Er is een kleedjesmarkt voor de kinderen. Daarnaast is er een grote brocante- en rommelmarkt verdeelt over vele verschillende kramen. Mooie prijzen zijn er te winnen met het Rad van Avontuur en er is een springkussen voor de kinderen. De muzikanten van Willem Tell en St. Radboud komen langs voor een muzikale bijdrage. De vrijwillige brandweer Silvolde komt ook weer naar de Koningsmarkt met enkele brandweerdemonstraties.
Rond 11 uur wordt er een mooi nieuw hekwerk onthuld rondom de Julianaboom, op de hoek van de parkeerplaats bij de kerk. Ook is er een spetterend optreden gepland van musical- en dansgroep Vaye. Bij goed weer buiten op het plein, of anders in de kerk.
En natuurlijk zijn er koffie, thee en andere versnaperingen. Kinderen kunnen zich nog aanmelden voor de kleedjesmarkt via het mailadres koningsmarkt@gmail.com.
Silvolde kleurt weer oranje op Koningsdag met een 5e editie van de 'Zillewoldse Koningsmarkt' op het plein rondom de Protestantse kerk.

Meer berichten