Afrikaanse djembé.
Afrikaanse djembé. (Foto: PR)

Afrikaweek Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek - Van zondag 23 juni tot en met vrijdag 28 juni vindt de eerste editie van de Afrikaweek Oude IJsselstreek plaats in de gemeente Oude IJsselstreek.

De week wordt afgetrapt met een gratis toegankelijk Afrikafestival op zondag 23 juni in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Tijdens dit festival wordt een keur aan culturele & culinaire en informatieve & educatieve activiteiten georganiseerd over Afrika, duurzame ontwikkelingsdoelen en de thema's migratie, gender en klimaatverandering.

Voor jong en oud is er deze dag van alles te beleven, iedereen is van harte welkom.

Programma

In de week na het Afrikafestival, van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni, volgen verschillende themabijeenkomsten in de gemeente Oude IJsselstreek over onderwijs, gender en klimaatverandering. De Afrikaweek Oude IJsselstreek wordt op vrijdagavond 28 juni afgesloten met een muzikaal optreden van de Oegandese zanger Maurica Kirya in het Ouhrlokaal op het DRU Industriepark.

In aanloop naar de Afrikaweek wordt op woensdag 29 mei de Afrikaanse film Félicité vertoond in de DRU Cultuurfabriek en organiseert Foodplaza Foundation de bijeenkomst 'Managers met een missie' en een optreden van het Watoto kinderkoor uit Oeganda op woensdag 20 juni.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Afrikaweek Oude IJsselstreek vindt plaats in het kader van Frame, Voice, Report!, met financiële steun van de EU en komt voort uit een samenwerking tussen de stichtingen Vrienden van Boukombé en Global Development Africa. Frame,

Voice, Report! is een programma van stichting Wilde Ganzen voor maatschappelijke organisaties en heeft als doel om de kennis van en de betrokkenheid bij de duurzame ontwikkelingsdoelen (Social Development Goals) onder EU-burgers te vergroten. Deze 17 ontwikkelingsdoelen, de opvolgers van de millenniumdoelen, moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden