Foto:

Bohemian Rhapsody in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert deze maand maar liefst twee keer de zeer succesvolle Brits-Amerikaanse muziekfilm "Bohemian Rhapsody" over de Britse rockband Queen en diens charismatische frontman Freddie Mercury, uit 2018, op woensdag 17 april (al uitverkocht!) én een week later op woensdag 24 april.

De film is geregisseerd door Bryan Singer. In de hoofdrollen de met prijzen overladen Rami Malek als Freddie Mercury, Gwilym Lee (als gitarist Brian May), Ben Hardy (als drummer Roger Taylor), Joseph Mazzello (als bassist John Deacon) en Lucy Boynton (als Freddie's vriendin Mary Austin). De première was op 23 oktober 2018 in de Wembley Arena in Londen, in het bijzijn van de nog altijd actieve Queen-leden Brian May en Roger Taylor.

Over de film:
'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse rockband Queen met leadzanger Freddie Mercury. De jonge Farrokh Bulsara wordt geboren op het Afrikaanse eiland Zanzibar en verhuist als puber naar Engeland. Daar ontdekt hij zijn grote passie voor muziek. Hij ontmoet Brian May en Roger Taylor na een optreden met hun band Smile, die in zak en as zitten omdat hun leadzanger Tim Staffell net is opgestapt. Bulsara stelt een samenwerking voor en al snel wordt de band Queen gevormd. Farrokh verandert zijn naam in Freddie Mercury en de leden van de band beginnen met het schrijven van nummers en na succesvolle optredens tekenen ze een platencontract en maken ze na twee langspeelplaten een eerste hit in het Verenigd Koninkrijk. Niet lang daarna komt de doorbraak met de singlehit Killer Queen. Na een lange opnamesessie van de door Freddie geschreven song Bohemian Rhapsody wordt de band verteld dat dit nummer nooit een succes zal worden, vooral omdat het voor de radio veel te lang duurt. Het tegendeel blijkt waar. Queen wordt een van de grootste rockbands van de wereld met de ene hit na de ander. In 1985 staat de band op het legendarische concert Live Aid en heeft er groot succes.

Een kaartje kost 6,25 euro en online 7 euro.
Op vrijdag 19 april is de vierde voorstelling van 'A Star Is Born'.

Meer berichten