Ingrid Slutter en Sandra Gries van koor The Voices Etten. (foto: Roel Kleinpenning)
Ingrid Slutter en Sandra Gries van koor The Voices Etten. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

The Voices knalt nog steeds

ETTEN - Er zijn dansers ingehuurd, de Perfect Showband doet mee en het koor studeerde in twee jaar tijd een compleet nieuw programma in. Als dat zondag 14 april de grote zaal van Amphion niet vol krijgt, dan weten ze het bij The Voices ook niet meer. "We hebben er alles aan gedaan om er een mooi concert van te maken", vertellen Sandra Gries en Ingrid Slutter namens het koor. "Dat mag ook wel, want we vieren er ons vijfde lustrum mee."

door Nick Moritz

The Voices ging 25 jaar geleden met een klap van start. In de eerste weken na de bekendmaking van oprichting meldden zich al rap een dertigtal leden. "Vreemd genoeg was het een initiatief van het Ettens Mannenkoor. Men vond dat er in Etten naast het mannenkoor, het vrouwenkoor, het kinderkoor en het kerkkoor ook plaats moest zijn voor een gemengd koor met populair repertoire. Ze hadden een dirigent geregeld en een locatie om te repeteren. Ons bedje was gespreid."

Onder leiding van Jan Schatorjé groeide het koor snel door naar een ledenaantal van tussen de veertig en de vijftig. De snelle groei leverde echter ook problemen op. "Er werd gemikt op de jongeren", vertelt het duo. "En dat zag men breed. Er zaten kinderen van 12 bij, maar ook begin dertigers die zelf kinderen hadden. Verder waren de mannen in de minderheid. We repeteerden op de zondagavond en dan zit Studio Sport natuurlijk in de weg. Ondanks de goede sfeer en leuke muziek liep het ledenaantal in de loop van tijd langzaam terug."

Met Sandra Vriese, inmiddels de derde dirigent van het koor, heeft The Voices de dalende trend de laatste jaren weten te keren. Mannen zijn er niet meer bij, maar het aantal leden groeit nu gestaag. "Op papier zijn we nog steeds een gemengd koor. In de praktijk zingen hier alleen vrouwen. We zijn een gezellige club. De drempel om bij The Voices te zingen is laag. Iedereen wordt warm onthaald en we werken met plezier aan eigentijds repertoire. Twee jaar geleden had het bestuur de moed om voor ons naderende jubileum een waagstuk aan te gaan. Met het huren van de grote zaal van Amphion staken we echt onze nek uit."

Schrikken

Voor de leden van The Voices was dit woeste plan van het bestuur wel even schrikken. Al snel stonden de neuzen de zelfde kant op en nu doet iedereen zijn stinkende best om van het lustrumconcert een daverend succes te maken. "Het is de kracht van ons koor. Iedereen is bereid om de handen uit de mouwen te steken. De grote zaal van Amphion gevuld krijgen is voor een kleine club als de onze een enorme klus. We benaderen zoveel mogelijk mensen, ook via media en social media. Uiteraard zorgen we voor een prachtig showconcert, we gaan knallen. Elk nummer biedt weer andere verrassingen, honderd procent de moeite waard!"

Het concert van The Voices begint zondag 14 april om 14.00 uur en de entree bedraag 15 euro.

Meer berichten