Leerlingen denken mee over bestemming van het gebouw van de Wesenthorst
Leerlingen denken mee over bestemming van het gebouw van de Wesenthorst (Foto: PR)

Leerlingen denken mee over bestemming Wesenthorst

Ulft – Alle 72 Leerlingen uit 3mavo van het Almende College Wesenthorst gaan meedenken over de bestemming van het gebouw waarin ze nu onderwijs volgen. Door nieuwbouw van de vmbo-school voor de locaties Bluemers en Wesenthorst naast de locatie Isala van het Almende College, zoekt de gemeente voor een nieuwe bestemming van het huidige gebouw in Ulft.

Een van de items waarover de derdejaars van de mavo deze week buigen is in opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek. Wethouder Bert Kuster geeft maandag het startsein door de opdracht te introduceren en kenbaar te maken. Binnen gestelde kaders mogen de leerlingen (verdeeld in groepjes van vier) ideeën aandragen, die op donderdag 28 maart worden gepresenteerd. Ook dan zullen gemeentebestuurders aanwezig zijn om te horen welke plannen de jeugd voorstelt. Het zou voor de leerlingen mooi zijn dat één of meerdere ideeën gerealiseerd zouden worden.

De leerlingen krijgen verschillende invalshoeken mee om over na te denken.

Economisch (Wat is financieel het slimste?); Technisch (Wat heeft het minste werk nodig om te verbouwen?); Sociaal (Waar hebben de omwonenden het meeste behoefte aan?);

Milieu (Wat is het beste voor het milieu?).

Projectweek voor leerjaren 1, 2 en 3

Deze week is er volop projectonderwijs op de Wesenthorst. Op maandag en dinsdag zijn voor leerjaar 1 en 2 de zogenaamde talentontwikkelingsdagen. Docenten delen hun hobby met de leerlingen en koppelden daar praktisch gericht onderwijs aan. Daarnaast houden de brugklassers zich bezig met het onderwerp ‘Bouw je eigen wereld’ en gaan ze in het kader van loopbaanoriëntatie een dag mee naar het werk van ouders, familie of kennissen.

Voor leerjaar 2 staan drie dagen in het teken van kunst en cultuur. Er worden verschillende workshops aangeboden. De tweedejaars gaan onder andere schilderen, dansen, muziek maken, goochelen en maken filmpjes.

Voor 3mavo staan naast de opdracht van de gemeente nog een drietal onderwerpen centraal: burgerschapsvorming, loopbaanoriëntatie en het toptraject centraal.

Het Toptraject realiseert een succesvolle vmbo – mbo/havo – hbo loopbaan voor leerlingen die dit willen en kunnen.

De derdejaars uit de beroepsgerichte leerwegen zijn de hele week op stage bij een bedrijf of instelling in de door hen gekozen beroepsrichting. De begeleiders in de bedrijven brengen de eerste kneepjes van het vakgebied over.

De dagen worden afgesloten met een presentatie van alle groepen.

Leerjaar 4 heeft les volgens rooster, want zij zijn in voorbereiding op het naderende examen.

Meer berichten