De Bibliotheek Achterhoekse Poort en Estinea breiden samenwerking uit

Varsseveld - Vanaf 1 april 2019 werken meerdere mensen die ondersteuning krijgen van Estinea in de Bibliotheek in Varsseveld. Zij draaien onder begeleiding van Estinea mee in de dagelijkse werkzaamheden van de bibliotheek. Hierdoor worden de openingstijden van de Bibliotheek uitgebreid. Uiteraard zal er tijdens openingstijden ook altijd een bibliotheekmedewerkster aanwezig zijn.

De Bibliotheek Achterhoekse Poort ondergaat een veranderingsproces waarin zij zich aan het ontwikkelen is van een traditionele Bibliotheek naar een meer maatschappelijke Bibliotheek. Waar voorheen vooral uitlenen van media het onderwerp was, wordt nu de rol van de Bibliotheek in de maatschappij steeds belangrijker. Daarom is in 2016 in Dinxperlo in de Bibliotheek gestart met dagbesteding waarbij mensen die ondersteuning krijgen van Estinea meewerken in de Bibliotheek.

Een volgende stap wordt nu gezet in de Bibliotheek Varsseveld. Hier gaan cliënten van Estinea iedere maandag tot en met donderdag een uitdagend middagprogramma volgen, met een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

De Bibliotheek wil een plek bieden waar kennis gehaald maar ook gebracht wordt, waarnaast praten ook luisteren belangrijk is, waar reflectie en rust gecombineerd worden met uitdaging en inspiratie,

Waar activiteiten plaats vinden gericht op ontmoeting, cultuur, educatie en kennisontwikkeling.

Om dit nieuwe proces vorm te geven is de Bibliotheek Varsseveld anders ingericht. Er is meer ruimte om elkaar te ontmoeten gecreëerd. Er zijn meer zitplaatsen zodat men op meerdere plekken in de Bibliotheek de krant of een tijdschrift kan lezen en elkaar kan ontmoeten en spreken. De administratieve ruimte is veranderd in een huiskamer waar de mensen van Estinea kunnen lunchen, zich even kunnen terugtrekken of gezellig samen kunnen verblijven.

Door de samenwerking met Estinea worden per 1 april 2019 de openingstijden van de Bibliotheek Varsseveld uitgebreid: maandag extra geopend van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag opent de Bibliotheek een half uur eerder haar deuren: om 13.30 uur.

Een prachtige manier dus om de bibliotheek nog meer te verankeren in de gemeenschap.

Meer berichten