Foto: Roel Kleinpenning

Silvoldse Zommermarkt nieuwe stijl

door Marcel van Berkum

Kunstmarkt op zaterdag 22 juni

Tientallen jaren was de Zillevoldse Zommermarkt op Vaderdag, de derde zondag in juni, voor veel gezinnen de vaste bestemming voor een uitje. De organisatie gooit dit jaar het roer om en kiest voor een andere opzet. Tevens is het evenement verplaatst naar een zaterdag. Bovendien is de combinatie gezocht met het jubileumevenement van Silvolds Belang.

SILVOLDE - De organisatie van de Zommermarkt merkte dat de rek er uit was en dat de formule moest worden aangepast. Daarom werd gezocht naar een andere invulling. Maar dan ook rigoureus. Aldus is niet alleen de opzet totaal anders, maar is het evenement verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond. De nieuwe stijl belooft een waar spektakel te worden in Silvolde op zaterdagavond 22 juni. Dat was onlangs te horen op de vergadering van de organisatoren en andere betrokkenen.

Uit de kunst

Kunst staat centraal in het programma 2019. Om 16.00 uur opent 'Kunst in de kerk'. In de Mauritiuskerk is tot 19.00 uur een expositie van meer dan honderd schilderijen en beelden van lokale amateurkunstenaars. "Het is een tentoonstelling en verkoop", zegt Jan Olthof van het Kunstplatform Oude IJsselstreek, dat het evenement organiseert. Van 19.00 tot circa 21.00 uur is op het openluchtpodium in het centrum van het dorp 'Overbrugging'. Het is de titel van één van de feestelijke activiteiten in het kader van 100 jaar Sivolds Belang, die de belangenvereniging dit jaar organiseert. Maanden geleden heeft de belangenvereniging diverse organisaties en verenigingen in het dorp aangeschreven op zoek naar creatieve inbreng. "De respons was uitstekend", zegt regisseur Theo Soontiëns. "Ik heb daarnaast nog inwoners benaderd en nu is het de uitdaging om de verschillen in disciplines te overbruggen voor een muziek- en theaterspektakel met deelname van tientallen kunstzinnige Silvoldenaren."

Proeven van live muziek

In de nieuwe opzet van de Zommermarkt komen langs de route Kerkenstraat - Markt tientallen kramen met een grote verscheidenheid aan creatief werk. Ook zijn er live performances van kunstenaars. Op een deel van de Markt is ruimte gemaakt voor een proeverij waar lokale cateraars hun producten smaakvol aanbieden. De horeca organiseert tevens een bierproeverij met diverse exotische bieren. Het geheel wordt sfeervol uitgelicht door Harry de Kort van The Light Connection. Niet alleen tijdens 'Overbrugging', maar ook daarna, zeg maar van negen tot middernacht, kan het publiek genieten van veel live muziek. Bij het ter perse gaan van deze krant is het complete muziekprogramma nog niet bekend. Zeker is dat onderweg op de markt en op een podium er optredens zijn van Luc ten Brinck, Duo Nootmuskaat en Liquid Love Machine.


Belangstellenden voor het huren van een kraam op de Zommermarkt kunnen contact opnemen via: zommermarkt@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden