fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmlezing "Jezelf gevangen houden!" in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Zondagmiddag 31 maart a.s. is er zowel een filmlezing over het thema “Jezelf gevangen houden!” als een vertoning van de film “Just like our Parents”.

INLEIDING THEMA:
In de filmlezing gaan we in op de vele wijzen waarop wij onszelf teveel op een psychische en pijnlijke manier ‘gevangen’ houden.

Bijvoorbeeld door het op ons nemen van teveel verantwoordelijkheden en door de hardnekkige overtuiging dat we het iedereen naar de zin moeten maken. Maar dat doen we ook door middel van onze angsten en zorgen, door schuldgevoelens en door het steeds maar streven naar meer perfectie. Ook geheimen, leugens en schaamte dragen bij aan onze ‘gevangenschap’, wat een eerlijke en open communicatie met anderen in de weg staat.

In de film zien we hoe Rosa zichzelf ‘gevangen’ houdt en op welke wijze zij zich daarvan probeert te bevrijden.

INLEIDING FILM:
Rosa is bezig met de wensen van haar familie. Ze vergeet daardoor vaak om aan zichzelf te denken. Haar carrière als toneelschrijfster heeft ze op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en als moeder van twee veeleisende jonge meiden zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun: hij is regelmatig weg voor zijn werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun dochters. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het nu een keer tijd wordt om zelf de regie over haar eigen leven in handen te nemen.

De film laat op een overtuigende manier de hedendaagse dilemma’s zien met betrekking tot de combinatie van een veeleisende baan en de verantwoordelijkheden voor het drukke gezin en de familie.

Deze Braziliaanse dramafilm (2017) werd geregisseerd door Lais Bodanzky. Cast: Maria Ribeiro, Paulo Vilhena en Clarisse Abujamra. Duur: 102 minuten (AL).

Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie €12,50. Aanvang filmlezing: 13.15 uur.

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Film inclusief pauzeconsumptie € 8,50. Aanvang film: 14.00 uur.

Inleiding en nabeschouwing: drs. Joop Roelofs (psycholoog Confidence - Ulft / Doetinchem).

Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, Ulft, tel. 0315 - 714358 of via de website drucultuurfabriek.nl

Meer berichten