Anita Ermers-Mulder
Anita Ermers-Mulder (Foto: Wim Robbertsen)

Lokaal bekende CDA kandidaten voor Waterschap Rijn en IJssel

Silvolde - Het CDA heeft voor de verkiezingen van het Waterschap Rijn en IJssel veel lokaal en regionaal bekende kandidaten op de lijst staan. Zo staat vanuit de gemeente Oude IJsselstreek Anita Ermers op nummer 27 van lijst 1 CDA.

Even kort - voor wie het nog niet weet - wie zij is en waar zij voor staat. Anita is getrouwd, moeder van 3 kinderen en zelfstandig ondernemer. Daarnaast vervult zij meerdere bestuurlijke en politiek-bestuurlijke functies. Zo is zij o.m. voorzitter CDA Achterhoek en inmiddels 4 jaar bestuurslid CDA Gelderland.

Grensoverschrijdende samenwerking

Bij deze laatste heeft zij de portefeuille grensoverschrijdende samenwerking. “Ik vind het van belang dat we vanuit de politiek duidelijk zijn en eerlijk aangeven wat wel en niet kan. Duidelijke communicatie over waar de partijen binnen het waterschap mee bezig zijn kan zeker beter. Zodat de afstand tussen politiek en inwoners kleiner wordt.”, aldus Anita. Als het gaat om grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van water, mag het duidelijk zijn dat de toenemende perioden van droogte en watertekorten vragen om nieuwe oplossingen en een aanpak op stroomgebieds-niveau. De grens mag hierbij geen belemmerende factor zijn. Het CDA vindt het belangrijk dat waterschappen hun eigen kennis en expertise delen met andere landen om het waterbeheer integraal op orde te krijgen.

Wilt u meer lezen over de standpunten van het CDA in het Waterschap, lees dan het verkiezingsprogramma. https://samenvoorgelderland.nl/wp-content/uploads/2019/01/Definitief_VKP_WRIJ.pdf

Meer berichten