Karakterdans Dansgarde Iseldonk tijdens dansfestival 2018.
Karakterdans Dansgarde Iseldonk tijdens dansfestival 2018. (Foto: Guus Tinnevelt)

Derde editie Dansgardefestival Iseldonk

Ulft - Op zondag 17 maart vindt de derde editie van het ‘Dansgardefestival Iseldonk’ plaats. De popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft wordt hiervoor omgetoverd tot een groot danspodium voor jeugdige dansgroepen in de leeftijd van 4 tot en met circa 18 jaar.

Er hebben zich reeds elf dansverenigingen uit de Achterhoek en de Liemers aangemeld. Alle verenigingen nemen met verschillende leeftijdsgroepen deel.

Uit de Gemeente Oude IJsselstreek nemen deel de Dynamic Dancers uit Gendringen en vanuit Silvolde CV de Metworst, CV De Foekepot en dansgroep Jeugdcarnaval Silvolde. Uit de omliggende gemeenten zullen Dansvereniging Rhytm en De Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg, de Mölledraejers uit Wehl, de Billekletsers uit Doetinchem, CV de Nachtuulen uit Zevenaar en CV het Olde Tollus uit Lobith-Tolkamer deelnemen. Zelf treedt de Iseldonkse dansvereniging met zeven dansgroepen en een solodans van Daphne Kraan op.

Alle dansgroepen zullen worden ingedeeld in diverse categorieën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep wordt binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een vakjury. Hiermee zijn diverse prijzen te winnen. Er zijn gedurende de dag twee prijsuitreikingen.

Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m circa 18 jaar maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Anne Teunissen, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Vivian Epskamp, Wilco van’t Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival wordt verzorgd door Chris Teunissen.

Het dansfestival start om 10.30 uur. De deuren gaan om 9.00 uur open. Toegangskaarten aan de deur 3 euro. Jeugd t/m 12 jaar gratis entree. Voor aanmelding dansgroepen en/of meer informatie: www.iseldonk.com en dansgardeiseldonk@gmail.com .

Meer berichten