Kinderen helpen kinderen aan veilig drinkwater

Ulft - Meer dan 300 kinderen van basisscholen uit Dinxperlo, s Heerenberg, en Varsseveld doen op woensdag 20 maart mee aan Wandelen voor Water, een landelijk initiatief waarmee ruim 20.000 schoolkinderen geld inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is het grootste educatie- en inzamelingsproject van Nederland als het gaat om veilig drinkwater en sanitatie. In 2018 werd door de kinderen van groep 7 en 8 uit bovenstaande plaatsen maar liefst 10.500 euro ingezameld.

Rotaryclub Bergh en Rotaryclub Aalten-Wisch zijn de organisatoren van de wandeling op 20 maart. Het gaat om een 6 km lange sponsortocht met 6 liter water als ballast. Vertrekpunt op 20 maart is de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

De basisschoolkinderen doen mee uit solidariteit met kinderen in ontwikkelingslanden, die dagelijks water moeten sjouwen en daardoor minder onderwijs kunnen volgen. De actie Wandelen voor Water is een landelijk initiatief om kinderen van de groepen 7 en 8 het belang van schoon drinkwater bij te brengen en de luxe van waterleiding die wij in Nederland hebben.

Kinderen die gaan lopen krijgen een les vaneen gastdocent die vertelt over de waterproblematiek in het projectland én in Nederland. Het is een interactieve les waarin de kinderen veel leren over bijvoorbeeld watergebruiken hygiëne. Kinderen zijn na afloop vaak erg enthousiast over wat ze hebben geleerd en gemotiveerd om hun leeftijdsgenoten te helpen.

Meer berichten