Winnaar grote groepen: Dansgarde Iseldonk 'Niet te filmen'
Winnaar grote groepen: Dansgarde Iseldonk 'Niet te filmen' (Guus Tinnevelt)

Regenboog siert carnavalsoptocht Iseldonk

Ulft - Voor de 52e keer liep er op carnavalszondag een bonte carnavalsstoet door Iseldonk. Ook dit jaar liep de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe route langs diverse verenigingen en Ulftse horecagelegenden.

Het regende tijdens de traditionele start van de jaarlijkse carnavalsoptocht. Ondanks het teleurstellende weer werd er traditiegetrouw om 13.11 uur gestart. De deelnemers en het Iseldonkse publiek lieten zich er niet van weerhouden om er een vrolijke kleurrijke middag van te maken. Uitgedost in regenjassen en met vele gekleurde paraplu's liet het publiek langs de route zich vermaken.
Vanaf het Zwarte Plein werd via de Schoolstraat het Oerse gedeelte van Ulft doorgelopen. Via de Hogeweg en Biezenakker werd carnavalsvereniging 'de Pol'   bereikt. Vanuit de Polse woonwijk werd er daarna langs de diverse buurtverenigingen en de terrassen van de horecagelegenheden in het centrum gelopen, waar de carnavalslopers rijkelijk werden verrast met een traktatie. Uiteindelijk werd de DRU-laan bereikt waar een heus defílé werd gehouden voor de senatoren-wagen; de wagen met alle oud-stadsprinsen van Iseldonk.
Diverse wagenbouwers en groepen zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen. Onder het thema 'Winter' en de leus 'Blief op de been' van Stadspins Ton den Derde en de jeugdleus 'Metdoen' van Jeugdrpinses Quinty den Eerste werden diverse ludieke creaties bedacht. Op carnavalszondag kon men dan eindelijk de fraaiversierde wagens en uitgedoste kostuums aan het Ulftse publiek laten zien. Dit alles resulteerde in een vrolijke, bonte carnavalsstoet.
Tijdens het 'After-Optocht-Bal' werden de optochtlopers welkom geheten in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek en werden aansluitend de prijswinnaars bekend gemaakt.  De carnavalsgroep 'Zaodzakkenstraot' won met hun thema 'Drie dagen de tied kwiet ' de 1e prijs in de categorie grote wagens. Dansgarde Iseldonk won de 1e prijs in de categorie grote groepen met hun thema "Niet te filmen'.  De prijs voor de mooist versierde straat van Iseldonk ging dit jaar wederom naar de  'De Eksterbuurt'. Zij konden de wisselbeker weer mee naar huis nemen. Jan Westerveld had het mooist versierde huis van Iseldonk.
Een overzicht van alle prijswinnaars en foto's van het Iseldonkse carnaval zijn te vinden op www.iseldonk.com.

Meer berichten