Foto: Roel Kleinpenning

Expositie Arjan Kemperman in Wim's Muziekkelder

Ulft/Doetinchem -  Zaterdag 23 en zondag 24 februari exposeert Arjan Kemperman uit Ulft in Wim's Muziekkelder 20 van zijn zelfgemaakte tekeningen.

door Hans Hissink

Het leven van Arjan Kemperman bestaat voor een groot deel uit tekenen en muziek maken. Op vrij jonge leeftijd begon hij al met het tekenen van allerlei onderwerpen. "Overal waar ik heen ging, nam ik potlood en papier mee. Dat is trouwens nog steeds zo. Waar ik kom, daar teken ik. Het is een soort obsessie geworden", lacht de 48-jarige Kemperman.

Grote hobby's zijn Starwars en Lord of the Rings. Karikaturen uit deze films zijn veel terug te vinden in de ontwerpen van Kemperman. "Ik maak moderne kunst, maar wel met een eigen ontwerp vanuit een grote fantasie. Vaak teken ik dingen die zomaar in mij opkomen of die ik tegenkom. Wanneer ik iets zie dan wil ik het natekenen. Het staat dan vaak binnen anderhalf uur op papier."

Draw Art Design

Arjan Kemperman maakt onder de naam Draw Art Design behalve tekeningen op papier ook binnenmuurschilderingen voor thuis, bedrijven, instellingen, scholen, kinderdagverblijven en peuterzalen. Kemperman heeft vanwege de ruimte een klein atelier aan huis. "Daar kan ik mij volledig concentreren op het tekenen en maken van eigen muzieknummers."

Met zijn band Cosmic Debriz heeft Arjan Kemperman al regelmatig een live instore optreden gehad in Wim's Muziekkelder. Uit het contact met Wim Vriezen is ook het initiatief ontstaan om daar een expositie te houden. "Ik kom regelmatig bij Wim om door de muziekcollectie te struinen. Bij één van die bezoeken is het idee ontstaan om een aantal zelfgemaakte werken van mij te laten zien tussen alle muziek die er staat." Er komen 20 werken te staan en te hangen tijdens de expositie. De ontwerpen zullen variëren van moderne kunst tot fantasie en muziekonderwerpen.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat Wim Vriezen ruimte geeft aan iemand die zijn ontwerpen wil exposeren. "Het is eens een keer iets anders. Ik krijg hier altijd heel veel muziekliefhebbers over de vloer. Misschien dat er nu mensen komen die ook interesse hebben voor dergelijke kunst."

In dezelfde Muziekkelder wordt op 13 april, Record Store Day, de CD gepresenteerd van de band van Kemperman, Cosmic Debriz. "Daar staan alleen eigen nummers op. Het ontwerp voor het hoesje, maar ook de posters voor optredens maak ik allemaal zelf. Af en toe kom ik wel tijd te kort door alles wat ik doe."

De expositie van Arjan Kemperman bij Wim's Muziekkelder aan de Korte Heezenstraat 5a in Doetinchem is op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari. Tijdens de deze dagen zijn de werken van Arjan Kemperman ook te koop.

facebook.com/Draw-Art-Design-420233265100157

Meer berichten