Remko Alberink
Remko Alberink (Foto: Remko Alberink)

Column Remko Alberink: Valentijnsdag

Valentijnsdag is voor velen een commercieel gedrocht, zo hoorde ik recent weer eens genoemd. Ik vind dat vreemd, en heb er dus tegen geageerd. Mensen die dat namelijk roepen, gaan volgens mij voorbij aan het feit dat je Valentijnsdag zelf een invulling moet geven, dat doen de winkels niet voor jou. De winkeliers, ook hier in Oude IJsselstreek, proberen je te verleiden iets te kopen voor je geliefde, en dat is hun goed recht. Leuk is juist om Valentijnsdag invulling te geven door iets speciaals te koken voor je geliefde, samen een avond bij kaarslicht en een goed gesprek, of mijmerend bij de open haard. Laten merken dat je lieverd de enige is waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Niet kibbelen over die ene sok, maar elkaar tonen hoe blij je bent met elkaar

Soms denk ik dat partners van elke dag een Valentijnsdag moeten maken. Niet kibbelen over de sok die wederom niet helemaal in de wasmand ligt of die vaatwasser die nog niet uitgeruimd is, maar elkaar tonen hoe blij je eigenlijk bent met elkaar. De gedachten aan Valentijnsdag doen me ook denken aan mijn tienerjeugd. Ik was verliefd op een meisje, eentje die ik vaak zag. Haar toenmalige verkering ging in het najaar uit en ondergetekende zag zijn kans schoon. Het ging richting Valentijnsdag en ik besloot haar uit te nodigen voor een avondje bios. Dat wilde ik doen door haar in de week voor 14 februari een kaart te sturen met het bioscoopkaartje erin. Wel anoniem natuurlijk, want zo'n lefgozer was ik niet. Op de dag dat ik de brief wilde posten, vertelde ze dat ze een nieuw vriendje had.
Ze heeft mijn gevoelens voor haar destijds nooit gemerkt. Sterker nog, ik heb het haar die keren dat ik haar zag in de ruim 26 jaar nooit verteld. Ze lijkt gelukkig, zo leert Facebook mij. En geloof mij, ik heb ervan geleerd. Niet wachten!

Meer berichten