De optochtcommissie.
De optochtcommissie. (Foto: PR)

Optocht Varsseveld viert 50ste editie

Varsseveld - Het duurt zeker nog even, maar op donderdagavond 15 augustus en zaterdagochtend 17 augustus van dit jaar zal de grote allegorische optocht voor de 50ste keer door Varsseveld trekken. Een mijlpaal!

De eerste vergadering van de optochtcommissie is achter de rug, de commissie is al met de voorbereidingen van deze speciale editie bezig. Omdat het de 50ste editie van de optocht in Varsseveld is hoopt men om een groot aantal deelnemers.
Geluiden dat 'oud-bouwers' hun bouw- en bloemplakcapaciteiten weer gaan oppakken zijn er voldoende in Varsseveld. De eerste ideeën hiervoor zijn, onder het genot van een drankje, tijdens de kermis van 2018 al gesmeed.

Overtroffen

Het aantal van drie grote bloemenwagens, vier kleine bloemenwagens, vier kinderbloemenwagens en 12 allegorische wagens in het jaar 2018 zal dit jaar hopelijk overtroffen worden. Een aantal grote en kleine bloemenwagens meer, zou een erg mooie aanvulling zijn voor de optocht.
De optochtcommissie wil er dit jaar een bijzondere optochteditie van maken met onder andere fraaie optochtwagens en met veel muziek van plaatselijke, regionale en landelijke muziekkorpsen. Ook zijn er plannen om na afloop van de optocht midden in het dorp het feest voort te zetten voordat de publieksprijs zal worden uitgereikt met speciale acts.
De optochtcommissie doet hierbij een oproep aan oud deelnemers en oud bouwers om hun oude hobby weer op te pakken door opnieuw deel te nemen. Bouwgroepen kunnen zich digitaal inschrijven via de website.

Als op donderdagavond de wegen worden afgezet….. men al een tijdje een beetje nerveus op het trottoir staat te wachten….. in de verte de eerste klanken van de muziekkorpsen klinken….. de vendeliers eindelijk in zicht komen….. ja, dan weet je dat het gaan beginnen. De optocht…… dat is hét begin van de jaarlijkse Varsseveldse Volksfeesten!

www.varsseveldsevolksfeesten.nl/optocht

Meer berichten