Foto: Roel Kleinpenning

Gluujend Goed wint eerste WischKwisch

Silvolde - Afgelopen vrijdagavond stroomde café 't Centrum in Silvolde vol met ruim 130 deelnemers aan de eerste WischKwisch die 15 december voor het eerst werd gehouden. En niet voor het laatst, zo kan worden opgemaakt uit de grote opkomst en de enthousiaste reacties van de deelnemers.

Het oplossen van de 110 vragen en opdrachten op die decemberavond was geen appeltje-eitje geweest ook al waren de teams zonder uitzondering groter dan 14 personen. De gevarieerdheid aan onderwerpen en de veelheid aan vragen hadden alles gevraagd van de teams en dat het ondoenlijk was, daar was iedereen het over eens. Maar waar dat voor een landelijk HAVO examen een diskwalificatie zou zijn, was dat voor de mensen van de WischKwisch een compliment. "Liever niet-te-doen dan dat iedereen om elf uur al klaar is." aldus René Salden van de WischKwisch.
De sfeer zat er op deze avond van de uitslag goed in. 't Centrum was aangekleed met statiefoto's uit een van de opdrachten en iedereen wachtte gespannen op de uitslag. Presentator Harry de Kort leidde de toeschouwers langs de 11 categorieën van de WischKwisch en stond stil bij de voetangels, valkuilen en instinkers van elke categorie. Ook was er aandacht voor briljante dan wel hilarische antwoorden die de verschillende teams hadden gegeven.
Aan het eind van elke categorie werd de puntenverdeling gegeven. Zo konden de deelnemers zelf bijhouden of ze gaandeweg de avond tot de kanshebbers of tot de afvallers behoorden. Het werd uiteindelijk een nek-aan-nek-race tussen de teams "de Bosse Bollen" en "Gluujend Goed" die met slechts 2 punten verschil door de laatste werd gewonnen. De groep "PIB" ging er uiteindelijk met het brons vandoor.
Direct na de prijsuitreiking werd de inschrijving voor de tweede WischKwisch op 14 december geopend. Daar werd op de avond zelf al meteen door 11 groepen gebruik van gemaakt. Duidelijk dat de WischKwisch zich een plekje veroverd heeft op de evenementenkalender van onze gemeente.

Meer berichten