Biebtip: 't Jagthuys. (foto: PR)
Biebtip: 't Jagthuys. (foto: PR)
Biebtip

Biebtip: 't Jagthuys

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 110 door Babs Vroegindewey:

't Jagthuys van Merijn de Boer


Vera is zorgverlener van midden twintig en gaat op een dag naar een afgelegen en vervallen villa aan de Vecht, waar een moeder en haar zoon wonen. 
Vera is werkzaam bij De Drie Gezusters, een bedrijf dat gespecialiseerd is in seksuele dienstverlening aan verstandelijk gehandicapten.
Bewoonster Neeltje Bruinworst is een alleenstaande moeder van de 35-jarige Binnert die gedurende het kennismakingsgesprek achter een gordijn blijf staan.
Hoewel Binnerts moeder hem 'met gebruikmaking van een selderijstengel, die later in een tomatensoep ging' reeds de grondbeginselen van het masturberen had bijgebracht, vindt ze het om de een of andere reden toch tijd geworden dat haar zoon 'seksueel gezond' wordt. 'Ook jongens worden op een dag volwassen.'
Binnert is volgens zijn moeder zowel geestelijk als lichamelijk niet helemaal in orde. 'Al vrij snel na zijn geboorte kwamen mijn man en ik erachter dat er iets niet klopte aan het kind. Hij keek raar. En hij deed raar.' Bovendien bleek hun zoon te kampen te hebben met een scheve heup waardoor zijn bewegingsvrijheid jarenlang beknot werd door een ijzeren broek. Ten gevolge van zijn handicaps hield de moeder des huizes haar zoon vijfendertig jaar lang op het erf van 't Jagthuys, waar ze met zijn tweeën wonen, sinds het vertrek van de vader.
Binnert heeft in zijn leven slechts een aantal mensen ontmoet en is wereldvreemd, hoewel hij zeer slim is en veel heeft geleerd binnenshuis.
Hij heeft het verstand van een professor en het lichaam van een bouwvakker.
Vera valt als een blok voor Binnert en wil hem meenemen naar Amsterdam en zou graag een kind van hem willen.
Dit heeft verschrikkelijke gevolgen……
Wilt u weten hoe dit afloopt, leen het boek bij Bibliotheek Achterhoekse Poort!

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden