Seniorenbond Gendringen en omgeving viert haar zilveren jubileum

Gendringen - De Seniorenbond Gendringen, Dinxperlo, Breedenbroek, Voorst en Netterden viert woensdag 23 januari haar zilveren jubileum.

Theo Masselink en Bob Rijpsma stonden aan de wieg van de Seniorenbond. Zij kregen al snel steun van Tineke van den Berg, als penningmeester. In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid. Deze variëren van fietstochten tot bingo, maar ook voorlichtingsmiddagen, excursies en i-pad cursussen. Uit de seniorenbond zijn diverse clubs ontstaan, zoals de koersbal -en kegelclubs. Al jaren wordt er samen met de afdeling Megchelen een adventsdienst georganiseerd die door de leden zeer gewaardeerd wordt . Het maandelijkse bulletin waarin de activiteiten van de Seniorenbond vermeld staan is eveneens al vanaf de beginjaren een vast gegeven. De laatste 2 jaren stonden veelal in het teken van de opknap van de jeu de boules banen. Met behulp van diverse sponsoren, zoals Azora MMP, de Gemeente, bedrijven en diverse vrijwilligers zijn de banen opgeknapt. Op 18 april was het zover dat de banen feestelijk door de burgemeester geopend konden worden. Sindsdien spelen zowel de leden van de bond als bewoners van MMP regelmatig jeu de boules.

Het doel waarvoor de Seniorenbond in 1994 is opgericht is nog steeds actueel. De voorzitter van de KBO Gelderland zei bij de oprichtingsvergadering in zijn toespraak: De Seniorenbond is er om ‘verloren contacten als gevolg van pensionering, te vervangen door nieuwe contacten. Vereenzaming is een gevaar dat ouderen bedreigt’. Ook in deze tijd wordt veel gesproken over eenzaamheid: deelname aan activiteiten is in 2019 nog steeds een middel tegen eenzaamheid.

Het jubileum wordt op 23 januari gevierd met een aantrekkelijk programma voor de leden en een receptie voor genodigden.

Meer berichten