oud-leerlingen van de LTS
oud-leerlingen van de LTS (Foto: archief OVGG)

Dag van de Schoolfoto in DRU Cultuurfabriek

Ulft - De fotowerkgroep van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen gaat opnieuw een grote klassenfoto-expositie organiseren. Zondag 20 januari van 11.00 tot 16.30 uur zullen er in de eigen ruimte, genaamd de Sociëteijt, in de DRU Cultuurfabriek ongetwijfeld weer heel veel belangstellenden aanwezig zijn om de foto’s te bekijken. De entree is gratis.

Een aantal zal op zoek zijn naar foto’s van henzelf, familieleden of bekenden. Doorgaans helpen de liefhebbers van de oude schoolfoto’s de fotowerkgroep door de namenlijsten aan te vullen. In mappen zullen foto’s met namenlijsten ter inzage liggen. Voor zover mogelijk zijn de namen van de personen al ingevuld, maar nog lang niet iedereen die op de foto’s staat afgedrukt, is bekend.

De geëxposeerde foto’s zijn van kleuter-, lagere-, en basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs van alle kerkdorpen uit de voormalige gemeente Gendringen. Op een groot scherm zal een deel van de collectie uit het OVGG-fotoarchief getoond worden. Ook zijn de dvd's waarop veel oude foto's staan zijn te koop. Deze dvd's zijn gemaakt naar aanleiding van de presentaties van straten en buurten die de fotowerkgroep in het verleden gegeven heeft.

De bij velen nog altijd tot de verbeelding sprekende LTS, steevast de ambachtsschool genoemd, staat deze dag centraal. Deze school met leraren als Frans van Heel, Hein Peters en Toon Timmerman stond vroeger aan de Kerkstraat/Debbeshoek. Honderden leerlingen hebben daar metselen, timmeren en lassen geleerd.

Meer berichten